Ljudböcker eller inte ljudböcker

Jag har en gratisprenumeration på ljudböcker som löper ut om några dagar. Ska jag fortsätta eller inte? Jag kan inte bestämma mig.

Det finns både för- och nackdelar.

Bra är att jag kan lyssna på en roman vid tillfällen då det inte går att läsa en fysisk bok. Som när jag väntar på bussen i regn och rusk och mörker. Eller när jag diskar eller promenerar. Tröttnar jag på handlingen kan jag lätt välja en ny bok, var jag än befinner mig. En bra uppläsare kan göra berättelsen ännu bättre.

Dåligt är att en sämre uppläsare kan sänka en hel roman. Det är också lättare att tappa koncentrationen. Och svårare att hitta tillbaka. Man kan liksom inte ögna några sidor. Bra böcker vill jag också kunna klappa på.

Jag har hört att ljudböcker har en fördröjning i utgivningen men när jag läste om Björndansen av Roslund & Thunberg och ville ha direkt gick den att ladda ner dagen efter recensionsdagen.

Det som talar mest emot är inte pengarna. Månadsavgiften kostar ungefär som två pocket och då får man tillgång till obegränsat antal böcker. Nej, det som stör mig är att promenaderna inte blir som förr. Det är den viktiga tiden då jag reflekterar över mitt eget skrivande. Ta inte med mobilen då! Jo det förstås, men hur lätt är det om man är inne i en spännande handling?

Åh, jag blir stressad av för många möjligheter. Nu har jag så mycket oläst: En hög med pocket, några inbundna, några e-böcker och hur många ljudböcker som helst.

Senast tisdag måste jag bestämma mig.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s