Många av mina bästa resor har börjat med en bok eller två

Berlinlopp
Berlin, till exempel, har jag länge varit fäst vid. I våras kom jag äntligen dit. Jag sprang Berliner Frauenlauf med start vid Brandenburger Tor. Banan gick genom Tiergarten. Förutom alla vänliga, springande tjejer som gjorde min dag så fin befann jag mig samtidigt i Spionen som kom in från kylan av John le Carré, Ögonblicket av Douglas Kennedy, Inre säkerhet av Christa Bernuth och Den bästa dagen är en dag av törst av Jessica Kolterjahn.

Wow, säger jag bara, wow, vad bra böcker kan göra för själen!

P.S. Den sistnämnda boken handlar om Karin Boye och hennes vistelse i Berlin 1932-1933. I början längtar hon hem. Hon är deprimerad och går hos en psykoanalytiker som hon hoppas ska kunna driva ut hennes törst efter kvinnor. Dessutom har hon ont om pengar och hon fryser och staden omkring henne brinner av hat och våld. Men hon upptäcker också en värld som är ny för henne. Här finns klubbar och kaféer där män älskar män och kvinnor älskar kvinnor och alla gör det öppet. Mycket bra roman!

Detta inlägg publicerades i speciella resor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s