Ta alltid ut glädjen i förskott

pamela

Pamela Andersson: Jag ska inte dö i dag. Författaren läser själv. 7 timmar 1 minut.

”Du har en tumör i hjärnan och vi kommer aldrig att kunna operera bort den.” Pamela Andersson, erfaren sportjournalist och chefredaktör för Topphälsa, fick beskedet sommaren 2012. Samma kväll bestämde hon sig för att slå tillbaka på det enda sätt hon kan. Hon ska träna så intensivt att hon klarar sitt livs viktigaste match.

Vi som har följt hennes blogg vet hur hon har kämpat. Pamela Andersson är en superwoman. Men också en liten skrutt. Hon går ner för räkning, gråter ”ända in i kaklet”, så är hon uppe igen. Hennes filosofi är att alltid ta ut glädjen i förskott. Då har man åtminstone varit glad en gång.

”Aldrig tänker man så bra som när man låter kroppen jobba, aldrig rensar man ut en sorg så noggrant som när svetten blandas med tårar i en slags ilsken dra åt helvete livet-träning. Jag har kört många sådana pass under ett och ett halvt år och jag rekommenderar dem varmt. Det är tack vare sådana här får du på käften igen tumörfan-pass som jag fick ännu en jul. Jag är nämligen helt övertygad om att träningen som jag har lagt ner på att bygga upp min fysik och min mentala styrka är anledningen till att jag orkar så mycket som jag gör i dag. Träning är glädje, träning är livet, för livet, men träningen är också en räddare att hålla i handen när ödet har andra planer än du själv.”

Jag blir väldigt berörd av Pamela Anderssons bok. Att hon själv läser, jag känner igen hennes röst från Sportpanelen på Svt på måndagsmorgnarna, förhöjer berättelsen ytterligare.

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ta alltid ut glädjen i förskott

  1. Pia skriver:

    Att ta ut glädjen i förskott låter som en bra ide!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s