Det ena gav det andra

welcome_ny Tack, jag hänger på.

Jag är glad att jag anmälde mig till gårdagens webinar Redigera din roman utan att storkna som författarcoachen Ann Ljungberg hade. Det var informativt och bra. Hon kommer att ha ytterligare gratiskurser via nätet framöver.

Och sedan kom Ann Ljungbergs och Jens Klitgaards nyhetsbrev på mejlen och i det medföljde en övning: ”Svara på dessa frågor genom att skriva det första som poppar upp i hjärnan…”

Jag brukar sällan göra övningar, tycker att det tar tid från mina egna projekt, men det är förmodligen dumt. Hur är det jag har sagt till mig själv? Håll korpgluggarna öppna för allt som kan göra dina texter bättre. Så var det.

De första två frågorna löd så här och svaren rann ur mig. Det förvånade mig en aning, att jag visste så säkert vad jag ville.

Vad vill du skriva om?

Jag vill skriva om vanliga människor som är som jag i grunden men som har varit med om mer och som vågar mer. Eller de kanske inte vågar men de måste göra det som behövs för att gå vidare. Jag vill lära mig något av dem.

Om du fick välja helt och hållet. Hur ser din författardröm ut?

Jag vill bli publicerad. Jag tror att det finns läsare till mina romaner. Inte så många att jag syns och hörs överallt. Det vill jag inte heller. Jag sitter tusen gånger hellre och skriver hemma än är ute och föreläser och blir intervjuad. Men jag är beredd att göra lite ”uppoffringar” och jag vill gärna ha ett brev då och då från någon som läst och tyckt om. Jag behöver bekräftelse i små doser i alla fall.

Jaha, och sedan gick jag sta och bokade in mig på Författarkliniken den 20-21 september, som hålls på Söder i Stockholm.

Det känns som om det börjar hända saker i mitt huvud.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det ena gav det andra

  1. Susanne Olars skriver:

    Hej! Jag håller med om att man lätt skjuter upp det där med övningar, som om det är nåt som stör tankarna. Men jag har också upptäckt att ju mer jag hoppar hit och dit och testar olika utmaningar, desto lättare flyter det ”riktiga” skrivandet sen!
    Fin och välskriven blogg du har förresten, hittade hit idag! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s