Andas djupt… och skriv, skriv, skriv

storpenna

I min iver att hitta nya sätt att få till den sista snitsen i mina manus kom jag häromveckan på att jag skulle börja med mental träning. Igen. Under en lång period ägnade jag mycket tid åt att gräva i mig själv. Jag övade avslappning, gjorde duktigt mina solhälsningar varje dag och tränade mentalt.

Det gjorde nytta på många sätt. Till exempel så vågade jag ringa ”svåra” personer och ställa frågor utan att få svettringar under armarna. Ganska behändigt eftersom ringandet ingick i mitt jobb.

När jag är desperat och inte kan skriva tar jag ibland en tidning eller bok, blundar, slår upp den och pekar på ett ställe. Det ord eller den mening jag ser då när jag öppnar ögonen ska säga mig någonting. Det är inte så att jag tror på att en högre makt skickar mig signaler utan jag vill bara ha en överraskande input. Något som jag inte hade kunnat tänka ut själv. Ibland händer ingenting, ibland gör det en stor skillnad.

Som nu: Jag hittar tidningen Skriva nr 1 för i år. Blundar, slår upp en sida. Det blir sidan 70. ”Berättelsen glider bort vid datorn.” Jag blir så pass intresserad att jag läser hela frågan och hela svaret från skrivardoktorn Johanna Wistrand. Hon ger flera tips till frågeställaren vars historier kommer när hon befinner sig i ett tillstånd mellan dröm och vakenhet men som sedan är borta när hon ska skriva ner dem.

Ett tips är att ”ta diktamen efter din inre författare” medan man slappnar av genom traditionell avslappning. Aha, tänker jag, det här kan vara något för mig. Jag kollar Johanna Wistrands hemsida Multimanus. Här finns ljudfiler om avslappning, särskilt gjorda för att få skrivare att skriva.

Wow! Jag ska göra dem! Såklart.

Återkommer med rapport i morgon eller senast lördag.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s