Det här är vad som hände

gamla stan

                             Är det här min nya scen ska utspela sig?

Stunden att slappna av för att skriva bättre är inne. Jag lägger mig till rätta i soffan med hörlurar och sätter igång Meditation som är en av två ljudfiler som finns att lyssna på gratis på Johanna Wistrands hemsida. Hon presenterar sig, jag blundar och känner mig redan avkopplad. Hon säger Börja skriva… Jag flyger upp. Vill hon att jag ska skriva i en kvart? Nu? Jag rafsar åt mig penna och papper.

Senare förstår jag att jag borde ha börjat med den andra ljudfilen Längre skrivmeditation.

I blocket har jag förberett några frågor till mig själv för att komma närmare karaktären X. Jag börjar där: Varför är du så besatt av Y? Vad är det värsta som kan hända dig? Och så vidare.

Svaren kommer lätt i ett enda flöde, i sju minuter. Sedan blir det tomt. Jag ritar EKG-kurvor över sidan, tänker, tänker, musiken fortsätter, den är fin, men den manar på, subtilt, eller om det är tillståndet jag försatt mig i som gör det: känslan av att jag inte får ge upp. Jag måste komma på något! Nä. Jag ger upp. Men precis då kommer en scen till mig. Det är en bra scen. Jag skriver och skriver.

Kvarten är slut. Johanna Wistrand tackar. Nu har du skrivit en kvart, säger hon. Ja, nu har jag skrivit en kvart. En riktigt bra scen blev det. Behöver redigeras förstås.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s