Lite fattigare och mycket rikare

kotte1 Min första läsare.

Jag bloggar för att det roar mig och bloggen har mig för att ha någon att piska på: gör något nytt då, som du lovade, öva, läs, redigera, tänk, anmäl dig, läs mer, anlita en coach, anlita en lektör, skriv om, skriv nytt. Och blogga om det.

Nu har vi tillsammans överlevt första månaden, och det känns roligt. Väldigt roligt.

P.S. Jag räknar torsdagen den 24 juli som min bloggs första dag, det var då jag presenterade mig själv och mina mål. Inläggen dagarna före, då inte en kotte läste, var för att ratta in rätt frekvens hos mig själv.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lite fattigare och mycket rikare

 1. Emma skriver:

  Det är verkligen bra att blogga för att få igång själva skrivandet eller ta det till nästa nivå 🙂 Redigerar du eller skriver du nytt?

  Gilla

  • riktigare skriver:

   Jag ska börja redigera. Eller börja med att stryka en hel del. Har fått tillbaka manus från en lektör och fått bra synpunkter. Dessutom har jag köpt Ann Ljungsbergs Redigera romanen på åtta veckor som extra hjälp.
   Bra att du tycker att det är bra att blogga för att ta skrivandet till nästa nivå. Jag hoppas på det men ibland känner jag mig osäker.

   Gilla

 2. Susanne Olars skriver:

  Oj vad jag känner igen mig! Jag ÄLSKAR att ha bloggen som kollega och vän när det gäller skrivandet. Den peppar, påminner om att skrivandet är prio ett för mig nu, och tar glatt emot alla mina tankar och idéer. Jag ÄLSKAR också att jag valt bort att göra den för personlig. Ledsna dagar berättar jag inte om där. Det har jag andra vänner till. Papper och penna till exempel. Var sak på sin plats 😀

  Gilla

  • riktigare skriver:

   Vad härligt att höra att du har bloggen som kollega och vän. Det är lite så jag vill ha det också. Men än känner jag mig lite vingligt ny i den här världen.

   Gilla

   • Susanne Olars skriver:

    Japp, jag vinglade också mycket i början, så pass att jag ”började om” i januari i år. Raderade alla inlägg innan dess, ungefär ett år försvann i ett knapptryck. Men det var alldeles rätt, och jag har inte ångrat mig. Jag skulle in på skrivarspåret, och hade skrivit om alldeles för mycket tokprivata grejer innan. Du däremot, har redan en tydlig linje tycker jag, som du håller fint. Mycket bra, så om du tycker det känns vingligt så vingla på! 🙂

    Gilla

   • riktigare skriver:

    Oj, jag antar att det var en lättnad när du hade bestämt dig och raderade alla inlägg. Ibland måste man börja om från början. Jag försöker säga det till mina karaktärer just nu. Att börja om och komma tillbaka i en ny form är vad mitt manus 3 handlar om. 🙂

    Gilla

 3. Pia skriver:

  Blogga är kul, jag har bloggat sen februari. Man får en extra skjuts i skrivandet och en disciplin…eh, som ibland kan falera! haha

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s