Egenutgivning eller inte

Jag har hittills inte tänkt tanken på att ge ut romaner själv. Har nog inte det rätta självförtroendet. Men jag var ändå så pass nyfiken att jag lyssnade på författarcoachen Ann Ljungbergs webinar Ge ut och marknadsför din bok nu på morgonen.

Väljer man inte en ren egenutgivning kan man kanske samarbeta med ett hybridförlag, där man är med och betalar.

Men man får inte vara för ivrig när man ska trycka upp sin bok. Jag tror att många har ångrat sig när ruset har lagt sig och korrekturfelen retsamt lyser från sidorna.

Någon måste granska texten först. Lite av det resonemanget för författarcoachen Jenny Bäfving på sin blogg.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Egenutgivning eller inte

 1. Susanne Olars skriver:

  Det där är jättespännande! Jag har alltid tänkt att ”vill inte förlagen satsa så beror det på att något fattas i manuset.” Det tror jag visserligen fortfarande, men jag har ändå börjat fundera. När man sitter på så mycket inspiration och skrivglädje att det svämmar över, så kan något lite mindre projekt vara kul att testa på egen hand. Kanske. En rolig tanke, som jag skulle vilja diskutera med nån likasinnad! 😀

  Gilla

  • riktigare skriver:

   Om man någon gång skulle prova på att ge ut själv… bara en försiktig nybörjartanke… så ska det inte vara en roman som först har valsat runt på bokförlagen och blivit refuserad. Då skulle åtminstone mitt självförtroende vara så lågt att jag inte tror att manuset är något att ha. I stället ska man nog börja direkt med att ta kontakt med en print on demand-tjänst eller ett hybridförlag (som – om de säger ja – blir någon sorts garant gentemot läsarna att boken är bra).
   Vet man med sig att boken har en målgrupp som skulle vara intresserad är det lättare. Jag har en sådan berättelse, en vandring, som jag eventuellt skriver någon gång. Den skulle passa, inser jag nu… eller ja, vi får se.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s