I dag är det Lilla My och jag

lillamy_ny

Undrar hur det ser ut i skrivarstugorna runt om i landet den här morgonen? Snattrar tangenterna på som aldrig förr? Luktar det kaffe? Bacon och ägg? Eller hälsojuice med rödbeta och ingefära?

Är det stilla runt omkring? Gröt på golvet? Barnaskrik i öronen? Eller Metallica? Eller sång från delfiner?

Trampar den blivande författaren upp en stig mellan dator och kylskåp, slitande sitt hår, eller ligger författaren i soffan i morgonrock och skriver med ena pekfingret, lite slött, men ganska förnöjsamt.

Vad är målet för dagen? 500 ord? 1000 ord? 2000 ord? Eller få till den där jävla första meningen. Flyter det på? Är det frustrerande?

Jag ska jobba med tre kapitel i dag. I en röd anteckningsbok med Lilla My, som jag fick av en vän förra året, ska jag anteckna vad som ska bort och vad som ska tillföras.

Vid köksbordet i vårt lilla hus sitter jag. Ytterdörren är öppen. Morgontrafiken brusar. Den angår mig inte längre. Det verkar bli en bra dag.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I dag är det Lilla My och jag

  1. Pia skriver:

    Ibland har jag mål och ibland inte. Det beror på vad som ska göras och hur bråttom det är. Jag har börjat skriva lite korta noveller på bara inspiration, jag vet inte hur dom slutar när jag börjar, jag bara börjar… En utmaning till mig själv i och med att jag är dålig på att improvisera ibland.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s