Gillian Flynns lysande debut

flynn

Gillian Flynn: Vassa föremål. Anna Maria Käll läser. 10 timmar 26 minuter.

Journalisten Camille Parker är tillbaka i sin gamla hemstad för att skriva om två unga flickors försvinnande. Hennes hemska minnen härifrån har hållit henne borta men nu, mycket motvilligt, flyttar hon tillfälligt in hos sin känslokalla mor, sin distanserade styvfar och en trettonårig halvsyster som med sitt vackra yttre och sitt smarta och hatiska inre är den som härskar över ungdomarna i staden.

Boken är både spännande och krypande ruskig. Men det är ändå språket jag faller för mest. Så här underbart kan det låta:

 ”Alan var om något ännu spensligare än min mor, med kindben som sköt ut så högt och vasst att ögonen blev till mandelspån. Jag ville sätta in dropp varje gång jag såg honom.”

Det här är Gillian Flynns debutbok. Hon har också skrivit Gone Girl och Mörka platser. Båda tokhyllade -med all rätt.

En eloge till Anna Maria Käll som läser väldigt bra.

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gillian Flynns lysande debut

  1. Anna/notonmusik skriver:

    Tack Eva för tips! Har inte läst något av författaren. Förstår på dej att det är läsvärt.

    Gilla

    • riktigare skriver:

      Ja det är de verkligen. Hon lyckas komma in i psyket på sina karaktärer – och hittar ruskiga saker ( på gränsen till för ruskigt). Och språket! Språket! I wish… 😉

      Gilla

  2. bokdamen skriver:

    Den här vill jag lyssna på. Mörka platser var lite för mörk för min smak men jag gillade Gone Girl väldigt mycket och Anna Maria Käll är en av mina favorituppläsare. 😉

    Gilla

Lämna en kommentar