Författare på Facebook

pilgrimssol

Sedan några veckor tillbaka är jag med i Författare på Facebook. Erfarna författare, debutanter och aspirerande diskuterar högt och lågt, ställer frågor och kommer med tips. Att göra reklam för sin egen bok går också bra.

Exempel på två inlägg i går:

Författaren Johanna Mo har en författarskola och i går tipsade hon gruppen att hon på sin blogg berättar hur följebrevet till bokförlaget ska skrivas.

”Det du bör vilja förmedla med brevet är detta: jag är en person som har koll, både på mig själv och det jag skriver.”

Författaren Eva Ludvigsen i sin tur har summerat tankarna kring hur och varför hon skriver noveller för veckotidningarna. På sin blogg delar hon generöst med sig av sina erfarenheter.

Häromveckan berättade debutanten Camilla Davidsson om sin roman Under Vintergatans alla stjärnor och så fort jag förstod att den handlade om något jag själv upplevt: den 80 mil långa pilgrimsleden i norra Spanien slog jag till med ett köp på Adlibris.

Boken har kommit (plus tre pocket som jag i ren glädjeyra också handlade) och nu brygger jag mig en extra kaffe och slår upp första sidan… och min kropp minns vandringen. Värken i fötterna, i höfterna, i ryggen, frossan på eftermiddagarna, utsattheten, tröttheten, törsten och den bästa av alla känslor: när benen bara pinnade på och jag flöt fram i jublande eufori.

Bilden: Förutom den gula pilen är solen en symbol som syns längs pilgrimsleden. 

Detta inlägg publicerades i okategoriserat och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Författare på Facebook

 1. Susanne Olars skriver:

  1. Jag har inbillat mig att jag inte kunde gå med i den gruppen än. Varför vet jag inte. Låter som bästa stället att hänga, ju!
  2. Pilgrimsvandra drömmer jag också om att göra.
  3. En bok-beställning blir alltid ett stort paket även för mig.
  Japp, så ligger det till!

  Gilla

 2. camillascamino skriver:

  Jag håller tummarna att du gillar min bok! 🙂 /Camilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s