”Jag läser författare som skriver bättre än jag. Så att jag höjer mig.” Åsa Larsson på Författarkliniken (del IV).

åsalarsson

Shit, vad jag har tråkigt inne i mitt huvud, tänkte Åsa Larsson. Hon arbetade som skattejurist och hade fått sitt första barn men det var något som saknades.

Hon gick en kurs i att skriva deckare för Sören Bondeson och sedan dess är det i alla fall inte tråkigt i läsarnas huvuden. Åsa Larsson är en mästare i gestaltning. Det har gått över ett år sedan jag läste hennes senaste bok Till offer åt Molok men fortfarande har jag minnesbilder av hur kammaråklagare Rebecka Martinssons hundar river upp mattor när de rusar över köksgolvet. Och kärleken, den fina kärleken som spirar mellan två personer, den kan jag också känna.

Mellan den fjärde och den femte boken kom ett glapp på fyra år. Åsa Larsson hade kommit hem från ett författarbesök i Spanien, skulle packa om för att resa vidare till en bokmässa i Italien, men kände att det inte gick. Hon stod inte ut med tanken på att åka tillbaka till Arlanda. Hon var tvungen att avboka allt.

Under lång tid var dessutom hennes berättelse död.

Men Åsa Larsson kom sakta tillbaka. Hon menar att man ska våga vänta in i sin historia och att det alltid lönar sig att ta sig den tiden. ”Ge boken din bästa tid.”

Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Jag läser författare som skriver bättre än jag. Så att jag höjer mig.” Åsa Larsson på Författarkliniken (del IV).

 1. Pia skriver:

  Jag tyckte det var både givande och roligt att lyssna på henne. Hon verkade äkta på något sätt. Har däremot inte läst hennes böcker, får uppdatera mig där!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag tycker att de senaste två böckerna är klara femmor, de tidigare är tre plus. Börja gärna från början med Solstorm, då får man följa Rebeckas utveckling som bara den är väldigt bra.

   Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  Solstorm måste jag ha sett med Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt, eller är det en annan film?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s