”Det ska vara en stark kris”, sa Printz. Författarkliniken, sista delen

emily

Emelie Schepp berättade att hon som egenutgivare på ett halvår sålde 40 000 ex av sin debutbok Märkta för livet. Hur hon lärde sig skriva gick snabbare ändå: hon studerade böcker hon gillade i två månader. Sedan förstod hon hur ramverket fungerade och började på sin bestseller.

Hon bjöd hela Norrköping på releasefest. Bokförlagen fick upp ögonen för henne och numera är hon knuten till Wahlström & Widstrand. Nästa år ska hon till Japan och signera.

Hennes pepp till oss: koppla aldrig av som författare, våga synas, tänk lokalt, tänk tävlingar, pitcha… det passar henne och hennes drivkraft och hennes uthållighet. Hon är värd all framgång.

Men det passar inte mig. För jag drömmer inte om det. Jag tror att det är så man kan bränna ut sig, när man tror man lever sin dröm men upptäcker att det är någon annans.

Några av alla andra pärlor:

  • Alla med samma tokintresse som jag. Så roligt att få diskutera sitt skrivande och höra andras idéer.
  • Förläggaren Pia Printz som försöker tänka både kommersiellt och med hjärtat. Hon går igång på böcker som berör. ”Det ska vara en stark kris, utveckling, något riktigt, jag vill gråta och skratta.” Hallå ville jag ropa från tredje raden. Kolla in min blogg! Kolla vad den heter! Se till att du häver det där manusstoppet om, let’s say, ett halvår.
  • Det bästa var kanske ändå de personer som vågade upp på scenen och trollbinda oss. Jag tänker särskilt på en tjej som berättade hur hon trots två diagnoser hade nått fram till skrivandet. Hon berörde mig djupt.
Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Det ska vara en stark kris”, sa Printz. Författarkliniken, sista delen

  1. Pia skriver:

    Jag imponerades även av ”treminutarna”. Starkt gjort av flera för tre minuter är längre än man tror. Vi får se vilka som står där nästa år, spännnde…

    Gilla

  2. Pingback: Emelie Schepp på Författarkliniken | Emelie Schepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s