Om att planera sin läsning – eller inte

and_ny

Annikas fråga i bokbloggsjerkan 3-6 oktober är Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Jag önskar att jag fortfarande hade kunnat svara javisst, jag har en Önskelista på böcker på bloggen och läser och bockar av vart eftersom.

I slutet av juli när jag inledde mitt blogg- och skriva klart ett jättebra manus-år skruvade jag upp både skrivandet och läsningen. I stället för att anteckna boktips på baksidan av kuvert och i kanterna av diverse dagstidningar skulle jag alltså ha Önskelistan. Och i stället för att helt huvudlöst köpa fyra pocketböcker eller åtta pocketböcker för att det blir billigare skulle jag noga tänka igenom mina val och köpa enligt Önskelistan.

Min plan fungerade i tre veckor.

Då kändes listan som ett ok. I stället för att tänka: Den här boken har jag lust att läsa. Tänkte jag: Den här boken borde jag läsa.

Nu är det som vanligt. Listan är borttagen. Och jag är inte med i en enda läsutmaning.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat och märktes . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Om att planera sin läsning – eller inte

  1. Listor i all ära, men det är lätt att det inte blir som det var tänkt.

    Gilla

  2. Susanne Olars skriver:

    Köper lådvis när till exempel Adlibris har bra pris, njuter ohämmat av att ha olästa bokhögar i olika genrer att välja mellan när en bok är utläst. Ibland blir jag sittande vid bokhyllorna i en timme innan jag valt, men himmel vad den timmen är kul! 🙂 (Har en massa lappar med boktips på också, men dem glömmer jag alltid att leta upp när jag sitter och beställler …)

    Gilla

  3. Pia Widlund skriver:

    Köper en laddning från cdon några gånger varje år men nu har det blivit en del improviserade köp, måste läsa klart allt nu innan jag köper nytt. Men kan kan ju skriva upp lite så man inte glömmer.

    Gilla

  4. Monika skriver:

    Det är intressant att så många verkar tycka att bara för att boken är uppskriven på en lista så är den ett måste i stället för något man vill läsa. Jag måste erkänna att jag är förbluffad 🙂

    Gilla

  5. CissiG skriver:

    Helt underbar bild! Hahaha
    NJa måste är den väl inte men man vill ju så gärna läsa den =)
    Kram Cissi

    Gilla

  6. Agnes skriver:

    Jag är en sådan som planerar mycket =)

    Gilla

  7. A ROOM OF MY OWN skriver:

    det är kul att planera och lägga i olika högar. sen kan man ändra planerna och sortera om högarna och lägga till nytt och hålla på så i all evighet. blotta hanteringen av böcker är underbart

    Gilla

  8. Pia Widlund skriver:

    Ja man kanske inte har råd att köpa alla böcker på en gång och då kan det vara bra med en liten kom-i-håg-lista…

    Gilla

    • Eva Karlsson skriver:

      En liten kom ihåg-lista låter bra. Jag antecknar tips lite här och där. Men aldrig mer en lista på bloggen som jag hade tidigare. Det var då min lust förvandlades till tvång.

      Gilla

  9. Freja skriver:

    Mitt läsande är rätt planerat numer, mitt införskaffande av böcker är däremot helt lössläppt…

    Gilla

    • Eva Karlsson skriver:

      Lössläppt var ordet 🙂 Kom just hem med en pocket som jag inte alls behövde (hade en annan bok i öronen samtidigt som jag betalade) för jag köpte ju flera häromdagen. Men det är härligt!

      Gilla

Lämna en kommentar