Kul att hänga med Babben

Under den senaste tiden har jag börjat på många ljudböcker som jag inte har orkat avsluta. Antingen har handlingen känts överkonstruerad eller så har berättarrösten varit för teatralisk. Så jag valde ett säkert kort: Babben läser sin egen bok.

babben larsson

Babben Larsson: Jag vägrar dö nyfiken. Babben läser (förstås). 6 timmar 27 minuter.

Babben blandar högt och lågt och mellan kapitlen får vi höra snuttar från olika stå upp-gig hon gjort och jag fnissar och blir varm inombords där jag står i regnet vid busshållplatsen.

När hon gick in i väggen var hon borta i sju år:

En trötthet som övergår ens förstånd. Social fobi. Total likgiltighet. Avstängd. Inga känslor. Oförmåga att värdera vad som är viktigt och oviktigt. Vem är jag? Hur hamnade jag i det här hålet? Hur tar jag mig härifrån? Om jag blir kvar här kommer jag att dö.

Hon berättar också om hur hon nästan brände ut sig en andra gång på agility trots att tanken att ta med sin hund på träning var för att koppla av, om varför hon aldrig går och lägger sig på kvällarna, om varför hon inte dricker alkohol och hur omgivningen ser på det, och mycket mer. Det är djupt, intressant och underhållande.

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kul att hänga med Babben

 1. Pia Widlund skriver:

  Jag har så svårt för ljudböcker, somnar hela tiden. En gång köpte jag en som en bilaga till en kvällstidning. Kanske inte så smart att lyssna när jag skulle lägga mig… När jag lyssnat på CD nr 1 16 gånger utan att komma halvvägs la jag ner.

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Men om du prövar när du diskar? 🙂 När jag ska sova läser jag helst en pocket (eller inbunden) annars somnar jag jättelätt. Vilket ju kan vara bra att veta om man inte kan sova någon gång… På dagtid är ljudböcker en tillgång, men jag vill ändå varva med pappersböcker. Inget går upp emot en ny bra bok som det går att fysiskt klappa på.

   Gilla

 2. Pia skriver:

  Jag gillar att klappa på böckerna!

  Gilla

 3. Anna/notonmusik skriver:

  Ljudböcker i bilen – sådana som fångar en så man stannar kvar på parkeringen – bästa som finns!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s