Ångest

container

Det gick så bra att skriva efter några dagars vila från datorn tidigare i veckan. Men i går tog det slut. Jag försökte sätta mig in i min huvudkaraktärs ångest. Hur skulle hon reagera nu? Vad skulle hon säga?

Efter några timmars pillande med ord stängde jag av datorn. Hon hade smittat mig. Jag hade ångest. Prestationsångest. Annan ångest.

Vad är det för skit jag skriver? Är det bra? Ja, vissa delar är bra. Men håller storyn? Känns det på riktigt? Jag vet inte.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ångest

 1. Anna/notonmusik skriver:

  Det skulle vara skottpengar på prestationstroll!

  Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  Att veta om storyn håller är ett stort dilemma. Men har man starka karaktärer kan vad som helst hända med storyn under tiden när man skriver. Jag får ofta idéer när jag väl kommer igång och då kan storyn utvecklas och bli starkare under tiden. Be någon läsa något kapitel då och då och be bara om feedback på handlingen/spänningen!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Tack Pia för din kommentar! Om storyn håller eller inte är verkligen ett dilemma. Jag vet inte hur jag ska göra. Om jag ska jobba på kapitlen i slutet ett tag (Jag har början och slutet klart för mig). Eller låta manuset ligga och ta fram mellanmanuset i stället.
   Jag är en sådan som inte vill visa min text för någon innan jag tycker att den är klar (ändå gjorde jag ett undantag med det här manuset när jag skickade det till lektör) och det gör ju saker och ting ännu krångligare 🙂

   Gilla

 3. Pia Widlund skriver:

  Varför inte skriva slutkapitlet. Så gjorde jag, då visste jag exakt åt vilket håll jag skulle. Kan funka!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Det är en jättebra idé, Pia! Jag håller på att lirka med mig själv att skriva ett nytt kapitel i mitten just nu. Fungerar inte det så ska jag banne mig göra slutet helt klart. Tack 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s