Här skulle en roman kunna börja

kb

Jag var en sväng på KB i går. Kungliga Biblioteket ligger vid Humlegården i Stockholm och alla är välkomna att grotta ner sig i valfritt ämne. Jag gillar den tanken och jag gillar att vara där. I tystnaden finns en speciell sorts energi från dem som sitter nerböjda över böcker eller mikrofilmade tidningar och jag får ofta för mig att här, HÄR skulle en roman kunna börja. Två människor möts. Kärlek uppstår. Eller vänskap. Eller ett uppblossande gammalt hat: jaså det är här du sitter och gömmer dig din usling.

Men mest försöker jag koncentrera mig på mitt: I stället för att i mitt manus inleda kapitlen 1, 2 och 3 har jag specifika datum. Nu när jag lägger till några kapitel behöver jag veta väder och tv-program och om det eventuellt hände någon stor katastrof just då. Bara så att jag inte låter mina karaktärer hålla på med något oskyldigt när resten av världen står i brand.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Här skulle en roman kunna börja

 1. Pia skriver:

  Man kan utmana sig själv och reta upp någon på bibblan och se vad som händer…haha. Nej, gör inte det förresten, du kan bli portad, men kan ju fantisera om vad som skulle kunna hända och använda sig av det vid ett bra tillfälle.

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Åh, det skulle jag inte våga. Men det är det som är så bra med att skriva. Då kan man låta sina romanfigurer göra allt det där som man inte klarar av att göra själv. Man kan ha ett rikt liv här vid köksbordet.

   Gilla

 2. Pia skriver:

  Mycket rikt. Jag undrar vad folk i min närhet tror om mig om min bok någongång publiceras…

  Gilla

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Ja bibliotek är som upplagt för dramatik, (eller mord) såna där hyllor där man kan se igenom och smyga på nån på andra sidan…

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Dramatik och mord… Allt kan hända på bibblan 🙂 Jag brukar sitta långt under jord på KB. Man kan vara så inne i sig själv att man kanske inte ens märker när de låser fem våningar ovanför en…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s