24 författare berättar i min julkalender

Vad ska vi ha på bloggen i dag? Diskussionerna här vid köksbordet påminner om gamla tiders redaktionsmöten. Ibland är vi överens, ibland inte. Nedanstående fråga har jag 1 och jag 2 ältat hela hösten.

Jag 1: Jag vill göra den där julkalendern som aldrig blev av på tidningen.

Jag 2: Va? Går du fortfarande och tänker på den?

Jag 1: Tänk vad kul att kunna presentera en ny författare varje dag i tjugofyra dagar och så svarar de på tre frågor var… Vi skulle lära oss så mycket! Och jag kan göra luckor eller något i Photoshop.

Jag 2: Du kan inte mena allvar. Bara mejlkonversationen med tjugofyra författare… som du först måste läsa in dig på och sedan skriva… Hade inte du en roman att göra klar? Förresten vem vill vara med på din lilla blogg?

Jag 1: Du är alltid så nego.

Jag 2: Men tänk efter, vad pinsamt att mejla en etablerad författare och…

Jag 1: Till och med Rolling Stones spelar på små krogar ibland. Vi skulle ju utmana oss. Du lovade det när vi startade bloggen. Vi får inte acceptera ett nederlag förrän vi åtminstone har försökt. Och när du ändå sitter där och surar så kan jag berätta att jag har två idéer till som jag tänker bränna av. Vi måste få ut reportern ur vårt system.

Jag 2 (sliter mitt hår): Vad ska jag säga, vad ska jag säga?

Jag 1: Säg att vi börjar på måndag den 1 december med en kvinnlig författare vars debutbok du grät dig igenom. Du vet, den som handlar om…

Jag 2: Åh, den är fin. Henne vill jag intervjua.

Jag 1 (belåtet flin): Kolla här, jag har gjort en lista på tjugotre till.

Detta inlägg publicerades i ett gäng med äldre intervjuer. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 24 författare berättar i min julkalender

 1. Susanne Olars skriver:

  Vilken rolig idé! Nu längtar jag ju ännu mer efter december! 😀

  Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  December ser ut att bli ljuuuuus!

  Gilla

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Åh, vad roligt!!! Spännande 🙂

  Gilla

 4. Skriviver skriver:

  Wow! Det låter galet spännande. Och jag håller med ditt jag 1 om att det är en bra utmaning om du nu har gett dig själv det löftet 🙂

  Gilla

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det låter spännande! jag ska kolla din kalender!

  Gilla

 6. Vilken fantastisk idé till julkalender, tack!. 🙂 Jag som tänkte att jag inte skulle läsa så mycket bloggar i december. Nu måste jag istället börja följa ytterligare en. 😉
  /Liv (som också grät när jag läste Nu vill jag sjunga dig milda sånger)

  Gilla

 7. Lena P Lindeli skriver:

  Vad härlig du är och vilken proffsig och intressant kalender, roligt att läsa om flera favoritförfattare!! / Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s