Formeln för en bestseller

lust_framsida

 

 

 

 

 

 

Åsa Schwartz: Lust. Inbunden. (utkom i juni 2013)

Tänk dig att du är författare (okej, det var visst inga problem), tänk dig att du har kommit ut med några romaner men de slår inte, knappt någon köper. Ditt förlag på Sveavägen i Stockholm börjar tappa tron på dig och du inser att om inte nästa bok säljer så är det tack och adjöss.

I detta desperata läge befinner sig huvudpersonen Sara Tingvall. Vad ska hon ta sig till? Hon minns en trollformel som hennes mormor brukade använda sig av, och en dag följer Sara samma ritual och önskar att hennes bok ska bli en succé.

Framgången kommer året därpå. Hennes nya bok toppar listorna, pengarna rullar in, hon får utlandskontrakt och hon är tillfreds och kär… i sin nya förläggare som är väldigt, väldigt attraktiv. Det enda problemet är att han har en fru.

Hon skulle kunna testa den där formeln en gång till, eller hur?

Romanen är välskriven, lättläst och kul, inte så att man sitter och skrattar för jämnan, men intrigen är så påhittig att man måste le.

Men allt är inte slut fastän boken är det. Då återstår novellen Viskningar som  huvudpersonenviskningar i Lust, alltså Sara Tingvall, står som författare till. Novellen handlar om rädslan för att bli gammal och risken att råka ut för förbannelser. Läskigt och kul!

Fotnot: Åsa Schwartz har skrivit flera spänningsromaner med inslag av mysticism och skräck. Hennes böcker finns översatta till sjutton språk.

 

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Formeln för en bestseller

  1. Pia Widlund skriver:

    Lust lät rolig. Allt behöver ju inte vara sanningsenligt!

    Gilla

  2. Anna/notonmusic skriver:

    Den måste jag testa! Låter roligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s