Lotta med två bloggar tittar in på min

FREDAGSINTERVJUN. Lotta Larsson är bokbloggare och webbkommunikatör. Hon skriver om böcker på två bloggar: Hyllan har funnits sedan 2009 och Kulturkollo, som är ett bloggkollektiv bestående av sju bloggare, startade förra året.HYLLAN LITEN

Ett av hennes inlägg från i år handlar om romanen Just a Girl, Standing in Front of a Boy av Lucy-Anne Holmes och Lotta skriver ”Vi är bara några dagar in i januari, och redan har jag läst vad som känns som årets bästa chicklit. Den lägger i alla fall ribban väldigt högt inför kommande läsning.”

Man får många bra boktips av dig, Lotta, men hur och var hittar du alla bra böcker?

lasplats– Jag kikar runt på många utländska bokbloggar, läser rekommendationer på Amazon och försöker också hålla koll på de större förlagens utgivningar. Eftersom jag läser så mycket brittisk chicklit som aldrig ens kommer ut på svenska gäller det att själv försöka hålla sig up to date och omvärldsbevaka, och försöka lista ut vilka böcker som jag kommer att gilla.

Skriver du själv på en roman?

– Nej, läsa är min grej, inte skriva.

Hur mycket tid lägger du ner på att blogga?

– Att skriva själva inläggen, ett par timmar i veckan. Men det går ju åt ganska mycket tid där emellan att fundera och planera… vågar nog inte riktigt tänka på hur mycket tid som bloggarna egentligen tar.

Du har gjort en lista på olika årets… och utnämningen Årets magplask ger du ”Skitboken Sparkle av Kaya McLaren.” Vad gjorde denna Kaya för fel?

– Det är säkert en jättebra bok för den amerikanska, präktiga hemmafrumarknaden, där religiösa värden och moral spelar stor roll, men den är bara helt fel för svensk marknad tycker jag. Pekpinnar, skuldbeläggande och finn gud så blir du lycklig kan i alla fall jag klara mig utan.

Tar du emot debutantböcker för recension? Om ja, vilka genrer vill du läsa?  

– Egenutgivna böcker intresserar mig väldigt sällan. Böcker från mindre förlag läser jag, om det verkar intressant. Jag är väldigt selektiv med vad jag tackar ja till, jag tar bara emot det jag verkligen känner att jag skulle kunna gilla. Relationsromaner, feelgood och liknande. Jag tycker det är spännande, men också väldigt läskigt, att läsa debutförfattare. När jag vet att det just jag tycker och skriver antagligen kommer att vara superviktigt för den här debutanten. Det är inte som att blogga om Guillou eller Läckberg direkt. Men det är så himla kul när man ibland hittar ett guldkorn som förtjänar att bli läst av fler. Då känns det roligt att kanske kunna hjälpa till och puffa lite extra för boken.

Tack Lotta för intressanta svar. Trevlig helg till dig och alla som läser.

Detta inlägg publicerades i ett gäng med äldre intervjuer och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lotta med två bloggar tittar in på min

 1. Pia Widlund skriver:

  Bra intervju. Trevlig helg till dig Eva!

  Gilla

 2. Lotta skriver:

  Trevlig helg på dig med 🙂

  Gilla

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Tur att inte alla läsare vill skriva egna böcker 🙂 Och tur att inte alla musiklyssnare vill spela själva! Vad gjorde världen utan läsare och lyssnare!?! Samtidigt är det helt underbart när många röster får höras. Kulturkollo är supertrevlig, följde den ett tag men när jag började plugga gjorde jag paus. Det blev för många bra tips helt enkelt. Frustrationen över att inte hinna läsa…

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Låter klokt att göra paus. Har man inte tid att läsa de böcker man vill är det bara dumt att läsa lästips överallt. Håller också med om att det är tur att inte alla vill skriva egna böcker 🙂 DÅ skulle man som läsare verkligen bli frustrerad av det enorma utbudet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s