Skrivarresa

pennor_post_it
Jag köpte stora post it-lappar i fyra färger, ett par klämmor som kan hålla fast lösa manusblad och pennor – för att de såg så goda ut. Jag köpte en resa också, flyger i morgon, ensam, till ett hotell med all inclusive och stigar och stränder att promenera och springa på. I väskan: manus 2, kontorsmateriel, ingen dator.

Det gick på pipvis för ganska så exakt två år sedan, på min förra skrivarresa. Då läste jag en sådan fantastisk roman att jag fick skrivkramp i ett halvår.

Jag har den nya berättelsen i huvudet. Först ska jag läsa igenom allt och sedan fundera så länge det behövs. Därefter kryssar jag obarmhärtigt över alla onödiga scener och skriver nytt på mina färgglada lappar: först bara skissartade scenanvisningar till mig själv, idéer till dialog och karaktärernas tankar. När jag kommer hem ska jag börja skriva på riktigt.

Här kommer en idé till novell: en kvinnlig bloggare försvinner på sin resa men ingen märker något för hennes fredagsintervjuer (som hon lagt ut med automatik) fortsätter att komma. Först fem veckor senare börjar man undra: Har hon försvunnit frivilligt eller hon har hamnat i ett avsnitt av Lost?

Uh, vi hörs snart hoppas jag.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande, speciella resor. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Skrivarresa

 1. Pia Widlund skriver:

  Haaa, hon kan komma upp ur luckan i LOST! Ha det bra Eva!

  Gilla

 2. Manuskt skriver:

  Ha en riktigt skön och produktiv resa!

  Gilla

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Åååå, kontorsmaterial! Färgpennor, plastmappar och färgpennor och kreativitet!!! Ha det såååå jättebra Eva.

  Gilla

 4. Skriviver skriver:

  Vad underbart! Ha en superhärlig och kreativ resa – det blir nog inte svårt med så goda färgpennor 🙂

  Gilla

 5. Det låter helt fantastiskt! Hoppas du har det jättebra! 🙂
  /Liv

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s