Annika från Arjeplog på besök

FREDAGSINTERVJUN. Annika Abrahamsson i Arjeplog bloggar sedan 2009 på Annikas kultur- och litteraturblogg. På nyårsaftonen skrev hon: ”Ett oproduktivt och okreativt år har nu gått mot sitt slut, men jag har stora förhoppningar på att nästa år ska bli så mycket bättre!”

laskuddeHej Annika, jag undrar ju vad som hände eller inte hände, men som den taktfulla bloggare jag är frågar jag i stället om vad du ser fram emot i år?

– Jag har mängder av idéer, planer och halvskrivna blogginlägg som bara väntar på att bli realiserade/publicerade. För att jag ska komma i mål måste jag få bukt med den värk som har hämmat mig under senare tid, och när den åtminstone har mildrats kommer jag äntligen kunna sätta igång med allt som jag verkligen vill göra. Det ser jag fram emot!

Du har något som heter bokbloggjerkan där alla som har en bokrelaterad blogg får vara med och svara på en fråga, varefter man kan hoppa runt bland andra bloggar och kommentera deras svar. När startade du jerkan och vad var första frågan?

– Jag tror att jerkan är inne på sitt femte år nu och jag har inga planer på att lägga den till handlingarna. Första frågan har jag inte riktigt koll på men jag kan ärligt säga att jag inte hade räknat med att den skulle bli veckans höjdpunkt för så många.

Första platsen i kategorin Cisions topplista över svenska litteraturbloggar 2014 gick till dig. Grattis! Handlar listan om både innehåll och antal besökare? Hur firade du?

– Ja, det gör den och du må tro att jag blev förvånad när jag fick veta att jag hade kammat hem första platsen på en lista jag inte ens visste fanns. Faktum är att jag blev så paff att jag helt glömde bort att fira segern.

Hur ska en bra spänningsbok vara?

– Oj vad svårt att svara på. Jag gillar fart och fläkt, en spännande och/eller intressant intrig och karaktärer som tilltalar mig på ett eller annat sätt. Långdragna miljöbeskrivningar och annat oviktigt vetande klarar jag mig dock bra utan.

Och vad får dig att inte läsa klart?

– Ett säkert tecken på att den bok jag läser inte är någonting för mig är när jag antingen retar upp mig på något eller när tankarna helt plötsligt svävar iväg till något helt annat. Har situationen inte förändrats efter 50-100 sidor ger jag upp, eller jag tar åtminstone en paus. Nu senast handlade det om Två soldater av Roslund och Hellström. Jag har läst cirka 200 sidor och absolut ingenting har hänt. Jag har inte ägnat den boken en tanke på flera månader, och jag är tveksam till om jag någonsin kommer att försöka ge mig på den igen.

Du är lektör, redaktör, språkgranskare och korrekturläsare och erbjuder på din företagsblogg att utan kostnad läsa andras manus. Läser jag rätt? Helt gratis? Det låter som jag har snubblat över ett scoop.

– Ja, du har läst helt rätt men då handlar det bara om att läsa ett manus och ge några konkreta råd på vägen. Inte att hjälpa till med redigering eller annat.

Tar du emot debutantböcker för recension? Om ja, vilka genrer vill du läsa?

– Självklart gör jag det och även här är det deckare/kriminalromaner och thrillers som gäller.

Tack Annika för intressanta svar. Trevlig helg till dig och alla som läser.

Detta inlägg publicerades i ett gäng med äldre intervjuer och märktes . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Annika från Arjeplog på besök

 1. Pia Widlund skriver:

  Den företagsbloggen måste jag uppsöka!

  Gilla

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  intressant intervju. lite svar på varför veckans jerka uteblivit. man undrar ju. Annika känns ju lite bekant efter alla dessa jerkor. om du har lust att svara på en enkät så har jag taggat dig här: http://mrscalloway.blogspot.se/2015/02/mustaschenkat.html
  om du vill, alltså

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Hej, mrs Calloway, kul med enkät. Jag svarar och lägger ut i morgon måndag när jag sitter i lugn och ro framför datorn.
   Intervjun med Annika gjorde jag för flera veckor sedan. Vi får hoppas att hon är på en härlig semester och har lagt ut jerkan med automatik men på fel månad (tror hon gjorde så förra veckan).

   Gilla

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  aha! då så förstår jag bättre. kul att du vill svara på enkäten. planerar du fler Japan – resor?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s