Var (och hur) författar du dina inlägg?

jerka11

 

 

 

Rubriken till detta inlägg är även frågan från Annika i helgens bokbloggsjerka.  Spännande, ska snart kolla runt och se vad andra svarar.

Jag borde kunna förlita mig på att jag hela tiden får nya idéer, för hittills har de kommit i en jämn ström, men eftersom jag hör till den ängsliga typen måste jag gardera med material till tre fyra inlägg om mitt skrivande, gärna lika många lästa böcker att skriva om och helst fredagsintervjuer för en månad framåt. (Den som förresten vill läsa intervjun med bokbloggsjerks-Annika kan göra det här.)

Mina idéer skriver jag ner i anteckningsblock eller i mobilen. Författar dem gör jag alltid i köket vid datorn. Jag får ingen överblick på annat sätt och det måste jag ha. Jag gör också alltid en preview för att se att allt är på plats.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Var (och hur) författar du dina inlägg?

  1. Sue skriver:

    Preview är bra! Man upptäcker nästan alltid något. De gånger jag glömmer köra preview, då får jag i princip alltid editera efter att jag publicerat…

    Gilla

  2. Freja skriver:

    Jag har gått från struktur till mer ostrukturerat, för att hitta min blogglust igen…

    Gilla

  3. Bara hittepå skriver:

    Vilken framförhållning du har. Jag har väl i och för sig några inlägg på lut, men om jag låter dem ligga till sig för länge tröttnar jag på dem och börjar skriva något annat istället. Kanske dags att damma av några av dem och se om de fortfarande duger. 🙂

    Gilla

    • Eva Karlsson skriver:

      Det kan hända hos mig också att jag tröttnar på drafts som legat för länge. Eller rättare sagt så upptäcker jag att jag inte tycker att de är bra och då är det skönt att man aldrig tryckte på p-knappen. Men du får damma av ditt förråd, det kan finnas många pärlor där.

      Gilla

  4. C.R.M. Nilsson skriver:

    Jag är också lite ängslig av mig, så jag måste ha en buffert med inlägg så att jag helt plötsligt inte får slut på idéer 🙂

    Gilla

  5. Skriviver skriver:

    Kul att läsa! Jag är nog lite som du (eller var från början), att jag ville ha ett litet lager med uppslag och nästan färdiga inlägg ifall jag skulle få idétorka. Sedan visade det sig att snarare än att få idétorka (har hittills inte hänt) så har jag varit helt galet inspirerad, och ibland skriver jag två eller tre blogginlägg per dag, och sparar de två jag inte publicerar samma dag. Så nu har jag verkligen ett litet bibliotek att botanisera i när jag någon enstaka dag inte har en aning om vad jag ska skriva. Men jag skriver egentligen inte färdigt inläggen som jag samlar på, jag bara skissar upp dem, så att jag vet vad jag tänkte, och snabbt kan skriva färdigt. Ibland sparar jag bara ett uppslag med ett par rader på. Hur som helst tror jag att jag är långt ifrån någon slags blogg-torka. Det är helt ärligt det roligaste jag gjort i hela mitt liv 🙂

    Gilla

    • Eva Karlsson skriver:

      Jag har heller inte haft slut på idéer men jag har tydligen en inbyggd rädsla för att det ska hända 🙂
      Härligt med ditt bibliotek att botanisera i och att du tycker att det är det roligaste du har gjort. Jag är också jätteglad över att ha hittat bloggandet även om mitt förhållande till det är mer problematiskt.

      Gilla

  6. Pia Widlund skriver:

    I början planerade jag en hel del, nu blir det mindre planering och mer improvisation. Alla inlägg är väl inte världens bästa, men då är det ju bara arr rulla förbi!

    Gilla

  7. Susanne Olars skriver:

    Haha, jag sätter mig två gånger om dagen i skrivfåtöljen, funderar fem sekunder på vilka foton jag har tagit och vad som finns i huvudet för tillfället, och sen skriver jag ihop nåt. Fast då blir såklart mina inlägg korta, totalt virriga och inte alls sådär intressanta som ni andra skrivarbloggare får till! 😀

    Gilla

    • Eva Karlsson skriver:

      Du får inte baktala dina egna texter! Jag tycker om att läsa dem!
      Jag tror att det är viktigt att hitta sitt jag i bloggandet. Den del man visar behöver inte vara särskilt djup eller bred men den måste vara ärlig.

      Gilla

Lämna en kommentar