Författarkväll på Oscars

megan_abbott

En av författaren Megan Abbotts spänningsromaner har kommit på svenska. Dare Me har blivit Om du vågar. I går kväll blev hon och ett antal andra författare intervjuade på Oscarsteatern av Books & Dreams chefredaktör Carina Nunstedt.

Bland annat berättade Abbott att hon börjar skriva på morgonen när hon befinner sig mellan sömn och vakenhet. Hon vill inte prata med någon. Gör hon det har hon svårt att komma tillbaka till sin berättarröst.

Jag läste Dare Me för ett par år sedan och blev knockad av hennes språk och den suggestiva spänning hon bygger upp. Ändå handlar den om vilsna tonårstjejer och cheerleeding som inte är det jag skulle välja först. Men jag var helt såld långt innan den nya, krävande tränaren, en kvinna som är sisådär tjugofyra år och vet hur världen fungerar, bjuder in tjejerna till sitt hem.

Ann Heberlein skulle ha varit en av de andra författarna men hon lämnade walkover på grund av ingen röst. Hennes Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva är en annan suggestiv och tankeväckande roman som jag är klart imponerad av. Nu har hon kommit ut med Gud, om vi ska talas vid du och jag måste jag vara helt ärlig.

Vi fick också träffa debutanten Sara Larsson, sångerskan Louise Hoffsten, matkreatören Lisa Lemke, kocken och matskribenten Jens Linder och det nya skrivarparet Mari Jungstedt och Ruben Eliassen.  En helkväll med andra ord!

Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande och märktes , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Författarkväll på Oscars

 1. Åh det låter både givande och spännande! 🙂

  Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  Ibland vill jag bo i Stockholm…Ett utbud som heter duga!

  Gilla

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Jag har ju inte längre till Shlm än att jag ganska lätt kan ta mig dit men jag jobbar för mkt och många kvällar. Jag har läst flera böcker av Heberlein, inte den nya. Megan Abott klingar bekant men jag kan inte komma på vad jag i så fall har läst. Spännande sammanhang verkar det ha varit!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Utan att kolla ordentligt tror jag att Megan Abbott har skrivit fyra fem romaner men att det är först nu som hon översätts till svenska. Tror inte att man har hört så mycket om henne här i Sverige ännu – jag köpte min bok i Oxford för två år sedan.
   Om jag jobbade många kvällar som du gör så skulle jag definitivt stanna hemma lediga kvällar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s