Om manus och lektörer

ansikten

Jag har börjat läsa manuset som jag för snart två månader sedan döpte till ”Öppnas den 14 mars”. Nu är jag tvungen att stanna upp och fundera.

Texten har något jag tilltalas av. Men jag vill mer och bättre. Jag behöver input, hur ska den se ut? Varje dag är jag ute och vandrar eller springer, utan poddar och ljudböcker, allt längre sträckor, och letar efter svaret.

Under tiden kommer fredagsintervjun med ett nytt tema: 8 lektörer svarar på frågor. Först ut är en författare som läser för både bokförlag och för privatpersoner.

Hoppas vi syns på fredag!

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Om manus och lektörer

 1. Susanne Olars skriver:

  Men GUD så spännande intervjutema! Det är ju verkligen ett ämne som är pirrande intressant för alla som filar ord hela dagarna. Hur kommer du på allt?

  Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  Det ska jag följa!!!!!!

  Gilla

 3. Eva-Lisa skriver:

  Då kikar jag in här, det blir spännande 🙂 Jag har aldrig anlitat en lektör så det blir intressant att läsa om hur de jobbar.

  Gilla

 4. Skriviver skriver:

  Oj vad roligt! Jag lusläser ju alltid din blogg, men nu blir det med extra spänning!

  Ja, vad är det för input du behöver? En testläsarperson, en skrivgrupp, en utbildning, en lektör? Allt är bra tror jag. Du kanske borde börja med det som kostar minst, för att se vad det ger? 😉

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Tack Linda, vad snäll du är!
   Går fortfarande omkring och undrar vad jag behöver – dina förslag är superbra – samtidigt har jag under mina vandringar fått lite idéer på förbättringar och förtätningar av texten som jag jobbar på. Så det känns som om manuset är på väg att bli bättre utan yttre inblandning 🙂 I mitten av april ska jag på en infokväll, som tyvärr inte handlar om det billigaste alternativet. Var euforisk när jag anmälde mig men nu börjar verkligheten hinna ifatt och andra alternativ lockar mer.

   Gilla

 5. P.M. Wilson skriver:

  Jag följer 🙂 låter väldigt intressant detta med intervjuerna.

  Gilla

 6. Anna/notonmusic skriver:

  Jättespännande tema Eva! Och det är lika roligt att följa dina tankar omkring det du håller på med själv. Underbara ansikten föresten! Är det keramik?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s