Anne Liljeroth och Susanne Boll berättade om sina böcker

anneliljeroth_susannebollFörfattarna Anne Liljeroth och Susanne Boll kom till Äppelvikens bokhandel i Bromma i går för att berätta om hur de arbetar med sina romankaraktärer.

En gång bodde jag där i närheten och när jag läste om kvällen fick jag en vansinnig lust att både suga i mig kunskap och se om det lyste i mina gamla fönster – en av mina karaktärer har nämligen flyttat dit.

Vilka drivkrafter får människor att agera, tänka och känna? Susanne har varit verksam som psykolog och Anne har jobbat med kommunikationsfrågor och mentorskap och det är erfarenheter som hjälper dem att komma sina karaktärer nära och få dem att utvecklas. Anne använder stora pappersark där hon fäster bilder och ord och annat viktigt om varje person. Susanne samlar sin information i datorn.

I publiken såg jag en kvinna som jag kände igen från min egen blogg: Lena Lindeli som jag intervjuade i höstas. Det var kul att få hälsa på henne – dittills hade vi bara haft kontakt via mejl och telefon. Hon berättade att hennes debutbok Troféerna ska komma som pocket och att hon nu skriver på sin nästa roman.

När jag senare gick till Alviks tunnelbanestation och passerade huset där jag en gång bott hade jag två signerade böcker i väskan – Morgongåvan av Susanne Boll och Bara människor av Anne Liljeroth – och regnet som fallit i två dygn hade nästan upphört.

Tack Anne och Susanne för en trevlig och inspirerande kväll!

Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande och märktes , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Anne Liljeroth och Susanne Boll berättade om sina böcker

  1. Pia Widlund skriver:

    Skulle vara intressant att plugga lite psykologi. Hmm, undrar om jag får in det i almanackan…? Haha.

    Gilla

  2. Eva-Lisa skriver:

    Just romankaraktärer tycker jag är jätteintressanta att diskutera. Låter som en rolig föreläsning 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s