Jobbet måste man ändå alltid göra själv

korsbarsblommor

Jag har avbokat informationskvällen på Skrivarakademin som är nu på torsdag. Jag tänker inte söka, men det satt hårt åt ett tag. Jag vill lära mig skriva BRA, jag vill att det ska KÄNNAS PÅ RIKTIGT när man läser mina böcker.

Men vem säger att ett års heltidsstudier på Manuslinjen för 58 000 kronor skulle ta mig dit? Guidning och kunskaper går att inhämta från andra håll. Och jobbet måste man ändå alltid göra själv.

Det som avgjorde saken var att jag har kommit till en punkt då jag älskar varje dag i mitt liv. Men samtidigt får jag en domedagskänsla i magen när jag tänker framåt. Jag har fått svårt för att planera saker i framtiden, jag vill hellre stanna i stunden. Jag vill träna, skriva, läsa, umgås med min man, umgås med vänner, vara ensam och kontemplera eller inte tänka alls. Jag vill inte fokusera på terminsstart i höst, jag vill kort sagt lyssna på koltrastar.

P.S. För övrigt har jag avbokat en massa annat i april också. Jag måste komma närmare nu: jag har skrivit nya del 2, den blev skrattretande kort men riktigt bra, och nu ska jag fylla på med ett kapitel i del 1 och två eller tre kapitel i del 3.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Jobbet måste man ändå alltid göra själv

 1. Eva-Lisa skriver:

  Tycker att du tänker helt rätt. Kurser i all ära, men man måste ju få tid att skriva och njuta av livet också 🙂

  Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  Ops, 58000… Ja det har man ju inte ligger och dräller på kontot direkt. Kunskap kan man skaffa på många sätt. Gratis!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag tror att utbildningen är otroligt bra och många bra författare har gått den. Men det finns många sätt som är gratis också. Och ännu fler författare är självlärda.

   Gilla

 3. Skriviver skriver:

  Jag tycker också att du gör helt rätt! Man måste följa sin känsla när det gäller sådant här. Hade det känts hundra procent rätt med utbildningen så hade det varit rätt, men nu när det inte gör det, så är det helt enkelt inte rätt. Man kan lära sig massor gratis, precis som du säger, det enda man egentligen behöver är den där viljan – som du ju har – att lära sig, att bli bättre, att komma framåt. Heja dig!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Åh tack för pepp. Det känns bra just nu, jag är inne i ett lärande stadie och då är det bäst att passa på att suga åt sig kunskap och det gjorde jag just nu på din blogg 🙂

   Gilla

 4. Susanne Olars skriver:

  Kan bara hålla med övriga. Bra beslut på alla sätt! Och dina önskemål för en perfekt tillvaro just nu är skrattretande likt mina! 😀

  Gilla

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Jag förstår precis vad du menar Eva! Och det viktiga måste ändå vara att skriva och skriva om och om igen, att läsa om att skriva, att skaffa kunskaper på egen hand, när koltrastarna inte sjunger 🙂

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Härligt att du förstår mig, Anna. Ibland kan man vackla och tro att man har tänkt fel. Nu fortsätter jag på egen hand samtidigt som jag funderar på vad jag ska göra med manuset härnäst.

   Gilla

 6. Bara hittepå skriver:

  Ibland måste man drömma sig bort en stund för att inse hur bra man redan har det. Låter underbart att du älskar varje dag i ditt liv. Varför ändra på ett vinnande koncept? 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s