40 – constant reader

constant

 

 

 

 

 

Linda Skugge: 40 – constant reader

Linda Skugge är besatt av att läsa och att skriva. Ett tag försökte hon lägga ner skrivandet men det gick inte. Sådan tur för oss att hon ändå måste skriva. För hon gör det så bra, man flyter fram i texten.

Handlar om: Att fylla fyrtio och googla trailerpark-hus för att kunna bo billigt så att man har råd att skriva böcker. Linda Skugge varvar tankar om böcker hon läst, sina gamla texter och funderingar på varför hon blev som hon blev. Varför var hon aldrig omtyckt? Vad hon än gjorde eller sa tyckte ingen om henne och hon konstaterar att hon aldrig kan bli en klämmig populär folklig rolig Caitlin Moran. Varför hängde folk upp sig på det där med kristdemokraten Linda Skugge? Varför gick hon ut och sa det där om att aldrig ta semester? Folk tycker att hon är jobbig. Konstig.

Som ett mantra upprepar hon vad hennes gamla kompisar sa. ”Linda, förstår du hur känd du var? Förstår du hur jobbigt det var för oss?”

Så fick jag tag i boken: Efter att ha läst om den blev jag nyfiken, hittade den som e-bok på Storytel.

Bladvändare: Ja.

Frågor efteråt: För en gång skull saknade jag att vara med i en bokklubb, vi skulle ha läst den här tillsammans och frågat oss om hur hon gör för att få till det så bra. Hur tycker vi om ältandet? Är det roligt, blir det för gnälligt? Koketterar hon med sin ensamhet? Men samtidigt, skulle vi säga, förhöjer upprepningarna hennes språk.

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 40 – constant reader

 1. Pia Widlund skriver:

  Har aldrig läst något av henne, verkar inte intressant.

  Gilla

 2. Eva-Lisa skriver:

  Jag har inte heller läst något av henne, men nu blev jag lite nyfiken. Gillar böcker som är skrivna med mycket humor, men helst svart sådan 🙂 Men huvudsaken det finns humor.

  Gilla

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Måste läsa något av Linda Skugge. Hon är en himla intressant personlighet. Ingen som är ett med tapeten om man säger så. Det behövs färgstarka tjejer som pratar så det hörs!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s