Jag ska testa nya ställen att skriva på

manusbunten_aprilJag skrev ut mitt manus för några dagar sedan. Inte för att jag är klar. Men jag behöver lägga texten åt sidan och koncentrera mig på att skriva två kapitel i mitten och göra klart slutet. Eftersom jag har en tendens att fila på det redan skrivna, som i och för sig blir bättre, tänkte jag nu övergå till att skriva på min äpple-platta med tangentbord där jag inte har resten av texten inlagd, och samtidigt pröva nya ställen att göra det på.

I eftermiddag ska jag lägga mig i soffan med surfplattan – sådär jag har sett andra göra men aldrig gjort själv – och skriva fritt ur minnet. En timme ger jag mitt första test.

I nästa vecka ska det bli på tåg, på bibliotek, kanske nere vid stranden. Att lyssna på vågor som kluckar mot en sten – kommer det att vara fruktsamt eller bara få mig att tänka på annat? Hur som helst ska det bli kul att testa.

Trevlig Valborg! I morgon kommer ännu en lektör som har mycket intressant att säga.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag ska testa nya ställen att skriva på

 1. MarveW skriver:

  Kul att hitta nya skrivplatser. Idag ska jag åka till Visby, ett riktigt bra ställe att skriva på. Almedalsbiblioteket är toppen. Men egentligen finns bra platser lite här och var.
  Glad Valborg!

  Gilla

 2. Eva-Lisa skriver:

  Jag tror också på idén att byta skrivplats för att komma igång bättre. Tror jag måste överväga det själv snart om jag ska få fart på något av mina sidoprojekt framöver 🙂

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Det borde fungera. Eftersom jag just nu får flest idéer när jag är långt ifrån datorn så borde det flöda ur mig text om jag sitter någon annanstans. 🙂
   Lycka till med att hitta andra platser.

   Gillad av 1 person

 3. Pia Widlund skriver:

  Bra med nya platser, det kan inspirera! Trevlig Valborg!

  Gilla

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Spännande att se om det är skillnad och om det är platserna som i så fall utgör skillnaden? Kul ide!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Min ambition är att undersöka fem olika platser samt betygsätta dem. Återkommer i ärendet om en eller ett par veckor 🙂

   Gilla

   • Bara hittepå skriver:

    Gillar ditt upplägg! 🙂 (Älskar tester. Läser t.ex. gärna tidningarnas genomgångar av sommarens nya glassar, fastän jag inte får tag på svensk glass där jag bor). Dessutom passar olika skrivfaser bäst i olika miljöer, tycker jag. När det bara gäller att pusha sig framåt gillar jag caféer eller tåg (d.v.s. ställen där andras närvaro får mig att lata mig mindre), men ibland vill jag vara alldeles ensam. Ser fram emot din utvärdering!

    Gilla

   • Eva Karlsson skriver:

    Kul att du gillar! Läser också ofta tester, särskilt de som är mer lättsamma, som typ glassar.
    Jag får oftast idéer när jag är i rörelse, antingen om jag rör mig själv, eller sitter på till exempel ett tåg, så det måste jag absolut ha med i mitt test. Jag ber att få återkomma i ämnet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s