Kvinnan på tåget

kvinnanpataget

Paula Hawkins: Kvinnan på tåget. Angela Kovács läser. 11 timmar 52 minuter.

Rachel tar tåget till London samma tid varje dag. Det byggs på banan och vid ett ställe måste tåget alltid bromsa in. Hon tycker om det där korta stoppet och brukar betrakta ett hus som står närmast spåret. Där bor ett ungt vackert par som Rachel fantiserar om. Hon hittar på att de heter Jason och Jess. I hennes ögon är deras liv höjden av lycka och harmoni – något som hon själv saknar sedan hennes exmake Tom hittade en annan han hellre vill leva med.

En dag ser Rachel genom tågfönstret något som chockar henne. Ett par dagar senare vaknar hon, bakfull med ångest och minnesluckor, och får höra att Jess har försvunnit.

Vet hon något som hon inte kan minnas? Nu måste Rachel ta reda på hur det ligger till. Och därför måste hon också ta tag i sitt liv.

Så är romanen uppbyggd: Handlingen böljar fram och tillbaka mellan 2013 och 2012 och har tre jag-personer där Rachel är den som får mest utrymme.  Det fungerar utmärkt.

Därför valde jag boken: Efter flera hyllade recensioner läste jag Fru E:s böckers blogg och då slog jag till. Hon skriver bland annat: ”Ganska ofta när en bok blir superhajpad, är det lätt att bli besviken när man väl läser den, men The Girl on the Train av Paula Hawkins höll för förväntningarna. Det här är vansinnigt spännande och välskrivet! Det är många thrillers nu med opålitliga berättare och huvudpersonen i denna är i högsta grad inte att lita på.”

Sidvändare: Ja! Eller i det här fallet kan jag inte sluta lyssna. Handlingen är spännande men det är ändå karaktärerna som är sympatiska och osympatiska om vartannat som gör boken så speciell och bra!

Detta inlägg publicerades i bra läsning och märktes , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Kvinnan på tåget

 1. Eva-Lisa skriver:

  Jag har varit lite osäker på just denna bok eftersom jag hört några tycka att den är väldigt seg. Men efter att ha läst din recension är det inte omöjligt att jag ger den en chans i alla fall 🙂

  Gilla

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Oj vad spännande det låter! Något för sommarläsningen tror jag när den knackar på dörren, vilket jag ser fram mot!

  Gilla

 3. Pia Widlund skriver:

  Kan vara nåt att skriva upp på att-läsa-listan!

  Gilla

 4. fruesbocker skriver:

  Kul att du gillade den och tack för länkningen! 🙂

  Gilla

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den här väntar mig på biblioteket

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s