”Lita på ditt hjärta, be inte om lov”

panel

 

 

 

 

 

Under Författarkliniken 2014 antecknade jag massor och hade fyra-fem inlägg om det efteråt. Jag ville så gärna förmedla tipsen. I år antecknade jag bara för eget husbehov. Det har gått över två år sedan jag slutade som reporter och nu har jag tydligen slutat tänka som en (äntligen!). Lektören och coachen Lennart Guldbrandsson (som också satt med i frågepanelen som syns på bilden) har däremot både ingående och informativt bloggat om dag 1 och dag 2.

Jag imponerades av många framträdanden. Förutom Björn Ranelid, som jag skrev om i går, talade bland annat Sara Lövestam, Jenny Rogneby, Lars Wilderäng, PeKå Englund och Susanna Alakoski och de gjorde det så bra och intressant att man lätt tror att de är naturbegåvningar inom både det ena och det andra. Men naturligtvis ligger det hårt arbete bakom.

Veronica Grönte talade om dramaturgi och enneagram. Det sista är ett redskap som utvecklar både karaktärer och författare. Nu på morgonen kollade jag lite på enneagram och hittade den är sidan där man kan testa sig själv eller sina karaktärer. Närmast kom jag personlighetstypen Specialisten – som är uppmärksam, påhittig, hemlighetsfull och isolerad. Jag kan hålla med om uppmärksam och påhittig. Men hemlighetsfull? Jag talar visserligen inte så mycket om mig själv, om det inte handlar om skrivande och löpning bla bla bla, men jag vill inte dra det så långt som till hemlighetsfull. Isolerad? Ja, och oftast är det positivt. Om jag får vara ensam när jag behöver.

Dagarna bestod också av workshops, frågepaneler och 3-minutersuppträdanden av andra författare och aspirerande författare. Och i goodiebagen fanns bland annat ett erbjudande från Ann Ljungberg om att hon gratis ger respons på två sidor text. Jag har skickat iväg två sidor nu och frågat henne om det är okej att jag lägger ut hennes svar på min blogg. Då kan jag ena dagen ha min text som man gratis får kasta ägg på, och så får man hennes synpunkter dagen därpå. Men det kan ju dröja. Om två hundra personer skickar in två sidor var …

Men nu tillbaka till isoleringen. Återkommer på fredag med en intressant intervju. Till dess citerar jag PeKå Englund: Lita på ditt hjärta, be inte om lov!

Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till ”Lita på ditt hjärta, be inte om lov”

 1. Eva-Lisa skriver:

  Måste ha varit en fantastisk helg! 🙂
  Hehe, tror inte att någon skulle kasta ägg, men det hade varit himla intressant att läsa något av det du skrivit. När man har följt någon ett tag blir man ju lätt lite nyfiken på vad det för för sorts historia vederbörande skriver på 🙂

  Gilla

 2. Pia Widlund skriver:

  Haha, äggen är slut Eva. Om man litar på/skriver med sitt hjärta behövs inga ägg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s