En sommardag

hundkexDet är en typisk sommardag. Solen skiner. Okej, inte så typisk. Jag vaknar. Jag mår bra. Känner mig stark. Men det går trögt att skriva. Jag har svårt att sätta mig in i min stackars huvudkaraktärs känslor. Jag lyssnar på:

 • Vår rädsla för svaghet – Filosofiska rummet, P1.
 • Sommar i P1 med Magnus Falkehed.

Vilken röst han har och så fint han berättar om sin fru och sina barn. Jag kommer i stämning. Jag känner mig skör. Jag nästan gråter.

Men det går ändå inte att skriva.

Jag börjar tänka på allt som gör mig ledsen, och dagen passerar och solen går ner, och jag går och lägger mig med en tjock klump i halsen.

Nästa morgon når jag fram till orden.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En sommardag

 1. Eva-Lisa skriver:

  Ibland har man sådana dagar när man helt enkelt inte får fram ett enda ord vid datorn. Men jag tror att det är nyttigt också, för då manas man till eftertanke, något som man kanske inte har tid med alla dagar 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Susanne Olars skriver:

  Jag minns avsnittet med Magnus, blev stående rakt upp och ner i trädgården när jag lyssnade på det i somras. Och Filosofiska rummet väcker alltid nåt som man måste fundera på en stund. Lyssnandet ger otroligt mycket, även om det ibland kommer klumpar och lägger sig i vägen… 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Katarina skriver:

  Jag instämmer med Eva-Lisa att de där dagarna behövs de med. För att reflektera, fördjupa, hitta sambanden. Även om noll ord kommer på pappret så är de där tänkardagarna lika mycket en del av skrivprocessen.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Just när man har en sådan dag, eller dagar, när inget kommer på pränt då är det frustrerande. Men oftast kommer något gott ur det. Tänkardagar – vilket bra ord! Så ska jag kalla dem framöver 🙂 ”I dag har jag en tänkardag.”

   Gillad av 1 person

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Fin beskrivning Eva. Jag kände igen mig i dagar som känns precis så. Jag tror också att det kan komma gott ur de där ”dippardagarna”. Har tyvärr inte kunnat lyssna på Sommar alls i år. Och inte radio alls. En dag ska jag bli radiolyssnare 🙂

  Gilla

 5. Skriviver skriver:

  Å, sådana dagar kan verkligen vara jobbiga – men som alla andra här skriver: de kan vara nödvändiga. Jag undrar alltid vad det är som egentligen händer sådana där dagar. Jag är säker på att saker händer i en som liksom måste hända, saker man måste igenom på något sätt, det är ganska ofta en så osynlig process. Men skönt att du kom ut på andra sidan!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Ibland är det så frustrerande att inte få ur sig något. Men samtidigt måste skrivandet ta tid. Så egentligen, vad betyder några dagar eller veckor utan ord, man håller ju på i flera år i alla fall 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s