Jag var beredd att ändra allt

27aug15 006

För några år sedan läste jag om en tävling i en veckotidning. Man skulle skriva en följetong på 60 sidor. Jag började genast att stryka i mitt befintliga manus. En annan gång var det en romantävling med ett specifikt ämne. Jo, men visst skulle jag kunna lägga till det i min roman?

Så där höll jag på. Jag var beredd att ändra allt för att min text skulle passa in.

Men häromdagen kom jag på att jag har slutat med det. Jag skriver det jag vill, och jag är helt lugn med det. Det enda rättesnöre jag håller mig till är att göra det så bra jag kan.

Det är en häftig känsla, att samtidigt som jag utvecklas i skrivandet, utvecklas jag som människa.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Jag var beredd att ändra allt

 1. Manuskt skriver:

  Bra Eva! På alla sätt och vis.

  Gilla

 2. Eva-Lisa skriver:

  Intressant det där, för jag tror inte att du är den enda som funderat i banorna att ändra i en text för att det ska passa t ex en tävling. Man ska skriva det man vill skriva, annars blir det sällan bra. Heja dig med manuset! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Om att anpassa sig | Signerat Dezmin

 4. Pia Widlund skriver:

  Visst ska man skriva det man vill. Jag kom igång med noveller för att jag skrev till tävlingar, men sen struntade jag i det och skrev för mitt eget höga nöjes skull. Jag tycker det är roligare. Som jag skrev på Eva-Lisas blogg så gillar inte jag att passa in, jag vill göra något eget. Att skriva om ett bokmanus för en tävling finns inte på min världskarta. Kör hårt Eva!

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Så är det nog för alla, att man vill göra något eget. Men innan man hittar sitt egna sätt måste man fundera på olika vägar för att komma dit.
   Att skriva noveller till tävlingar, och nappa på olika teman, måste vara kul (om man gillar att skriva noveller) och det tycker jag inte är att följa med strömmen på något sätt.
   Kört hårt du också, Pia!

   Gilla

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Vissa saker blir bättre med åren, som det du beskriver, med åren vågar man hålla fast vid egna impulser på ett annat sätt. Härligt tycker jag!

  Gilla

 6. Skriviver skriver:

  Ja! Det är ju precis så det ska vara! Din text är din, och att ändra den för att passa in gör den bara mindre (om det inte är uppenbart att det hela tiden var meningen att den skulle gå åt just det hållet, förstås). Så härligt att utvecklas tillsammans med skrivandet, jag känner verkligen att jag också gör det 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s