Splittrade tankar

Jag redigerar så att hjärnan kokar, nästan, och jag tänker på bloggen, vad vill jag med den, så dumt att tänka på framtiden för den just nu, och jag läser andras bloggar men är för splittrad att kommentera.

Vad offrar jag för skrivandet, skriver Katarina Persson i ett intressant inlägg på sin blogg. Och jag tänker för min egen skull: hälsan. Jag tänjer på hälsan.

Och jag läser på Skrivivers blogg om att hitta rätt ambitionsnivå. Hennes prioriteringsordning är solklar:

 1. Min hälsa
 2. Min familj
 3. Mitt skrivande
 4. Resten

Precis som min, om jag hade varit tillräckligt klok att inventera mina prioriteringar. Fast just nu toppar Resten hennes lista.  Jag kan bara säga att jag hoppas att både hon och jag – och alla andra som behöver – får ordning på våra listor.

Suziluz funderar på sin blogg som hon haft sedan 2008 om att blogga: ”Är det här ett format som jag egentligen inte är så intresserad av längre? Vad vill jag skriva om? Det ärligaste svaret är att jag vet inte riktigt. Just nu hänger bloggandet på en rätt skör tråd.”

Jag har många idéer om hur jag vill göra med min blogg. Så många att de har en tendens att ta över den begränsade ytan i hjärnan där även mitt romanskapande pågår.

Men NU. Nu tar jag mig en långpromenad i ditt nollgradiga solskenet.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Splittrade tankar

 1. Eva-Lisa skriver:

  Ibland är det verkligen jättetungt att hitta ämnen att blogga om, men jag tycker att det går lite i perioder det där. Ha en fin promenad i solskenet! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Pia Widlund skriver:

  Jag håller med Eva-Lisa om att det kan vara svårt att skriva bra inlägg ibland. Man får verkligen använda kreativiteten. Jag tycker det är kul att blogga och som det känns nu kommer jag att hålla på ett tag till. Jag har också funderat på vad man offrar för sina fritidsintressen, det får nästan bli ett separat blogginlägg!

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Din blogg sprutar av idéer så jag förstår att du gillar. Mina idéer är också många men de är så tidskrävande att jag blir matt. Har svårt att hitta balansen. Får jobba lite mer på det.

   Gilla

 3. Skriviver skriver:

  Ja, som du antagligen förstår så känner jag precis som du! Det är otroligt frustrerande att det är de allra roligaste sakerna som tävlar om samma tid, för då är det så svårt att ta bort något. Den där känslan av att det är tungt eller svårt att hitta på intressanta inlägg till bloggen har jag aldrig upplevt, utan precis som för dig så är det tvärt om: jag kan få hur många idéer som helt på en dag, mitt enda problem är att jag inte har tid att skriva allting som jag vill – och förstås att det tar så mycket tid från manuset. Men jag älskar verkligen att blogga så jag har inte en tanke på att sluta med det.

  Hoppas verkligen jag också att vi (och alla andra som behöver det) får till den där balansen mellan allting. Det är så svårt. Men jag jobbar på det, och allting som man jobbar på brukar gå i alla fall LITE bättre efter ett tag 😉

  Gillad av 1 person

 4. Att blogga, dvs skriva inlägg, läsa andras bloggar och kommentera, är så himla kul att jag ibland ”glömmer” mitt eget skrivande 🙂
  Om bara en kunnat jobba mindre så att allt en vill göra finge tid!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s