Så skönt. Och så tomt.

I går mejlade jag mitt manus till en lektör. Hur jag tänkte första gången (2001-2002) när jag skickade iväg mitt första manus minns jag inte, men jag tror att jag var mer inne på att få höra om de delar i texten som fungerade. Nu vill jag veta vad som inte fungerar. Visst, det är kul att få beröm. Ibland väldigt viktigt. Men i det här skedet är jag inställd på: Håller storyn över huvud taget? Om den gör det, vad ska till och vad ska bort? Hur kan jag få romanen att bli riktigt bra? Går det?

Jag lär återkomma i ämnet …

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Så skönt. Och så tomt.

 1. Ethel skriver:

  En hissnande och dubbel känsla att skicka iväg ett manus som man jobbat länge med. Lycka till! Jag är i fasen snart färdig med textmassan. Sen kommer resten…

  Gilla

 2. Katarina skriver:

  Gaaah, vad spännande!! 🙂 Tycker det är både roligt, upplyftande och ett slags bävan inblandad. Man har ju ändå lagt en del tid på det. Hoppas du hittat en bra lektör 🙂 Det är nog A och O. Lycka till! Ps vad är det för slags manus du har skrivit?

  Gilla

 3. Eva Karlsson skriver:

  Av någon anledning kan jag inte svara under ditt svar. Nej. Ingenting är sant. Jo en pyttegrej som startade alltsammans.
  Jag svarar gärna på reporterfrågor.

  Gillad av 1 person

 4. Att få feedback är så värdefullt. Vissa bitar jag fått höra om förr har jag tagit till mig stort av, medan annat har känts mindre viktigt att göra något av. Skulle gärna vilja hitta någon som kan ge konkret feedback och som jag litar på gör ett bra jobb. Hoppas du får besked som du känner är av nytta!

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag tror att det är bra att göra som du, att välja att ta till sig stort av vissa saker som en lektör eller testläsare tycker, och att inte göra så mycket åt annat. Till syvende och sist är det författaren som måste göra det som känns riktigt.
   Jag tror att jag kommer att få konkret feedback (jag kommer att berätta mer när jag vet).

   Gillad av 1 person

 5. Skriviver skriver:

  Vad spännande! Ja, jag antar att det där är en typisk sak som ändras med tiden: ju mer man lär sig om skrivandet, desto viktigare blir det att få veta vad som inte fungerar, och desto mindre viktigt blir det med bekräftelsen. Visserligen är det alltid bra (och lite viktigt) att få veta att man är på rätt spår och veta vad man gör rätt, men det andra är ju det som är svårast att få syn på. Så jag håller tummarna för att du får precis den feedback som du bäst behöver!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s