Nu börjar det stora velandet …

laptopKänner ni Ea? Det är jag. En boksta har börjat kära på mitt tangentbord. Jag kan programmen utan och innan, behöer bara koncentrera mig på skriandet.

Men nu måste jag pressa hårt. Vvvvvvvvvvvvvvroom.

Min Sony Vaio är tio år. Den var dyr då, men med facit i hand lönade det sig. Jag har bytt batteri en gång, men i princip har den inte krånglat förrän förra året, då färgerna på skärmen knasade sig under en period.

Den har varit underbar att skriva på. I love you Vaio! Enda felet med dig är att du är så förbaskad tung att ha med på resor.

I går läste jag en tråd på Författare på Facebook med stort intresse. Den handlade om vilken laptop som är bäst. Svaren varierade men ett jättebra råd var: Pröva tangentbordet innan du köper. Det är trots allt det som du använder mest.

Räddningen kan vara nära – och billig. Min man har en laptop som jag kan få överta. (Han använder jobbets Mac både i tjänsten och hemma). Det är Samsung och den är lätt. Nu ligger den för laddning. Ingen av oss minns inloggningskoden. Så det kan bli en spännande kväll när jag ska försöka provskriva på den …

Om jag inte faller för den (jag är skeptisk) så får jag bege mig ut på marknaden. Jag skulle bli jätteglad om jag kan få några råd – vad har du, är du nöjd?

Gott slut! Vi hörs nästa år 🙂

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nu börjar det stora velandet …

 1. Eva-Lisa skriver:

  Jag har en Lenovo just nu (men byter dator ganska ofta, så det kan bli något annat nästa gång). Just tangentbordet är något som även jag tycker är viktigt. Jag testade Mac för några år sedan, men vi funkade tydligen inte ihop, därför är det enda kravet att det är en PC 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Katarina skriver:

  Men kan du inte behålla datorn och bara köpa ett externt tangentbord då? Hoppas det löser sig och gott nytt år!! 😀

  Gillad av 1 person

 3. Katarina skriver:

  Jag har haft en HP, och innan dess en packard Bell, båda har fungerat bra och jag har haft dem i fyra-fem år vardera. NU har jag en Mac och är jättenöjd. Framför allt med att den är så lätt, tyst, snabb, och att man verkligen kan flytta med sig den precis överallt. Jag trodde det skulle bli svårt att gå över till Mac efter PC men det gick hur bra som helst. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Kul att höra att det var lätt att byta. Jag testskrev på min mans datorer i går: Samsungen kändes inte lika skön som min egen Sony, men hans Mac kändes bra att skriva på. Efter helgerna tänker jag gå in på Applestore (eller vad butiken nu heter) och till exempel Elgiganten och pröva alla tangentbord jag kan 🙂 Sedan ska ju allt annat vara bra också, men det tar jag tag i nästa år 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Carola skriver:

  Vilken dator som är bäst brukar bli ett hetsigt ordkrig i sociala medier 🙂 Till syvende och sist är det en smaksak för var och en. Jag hade Hewlett Packard i några år men jag trivs bäst med min MacBook Pro som jag haft sedan 2013. Bra om du har möjlighet att testa dig fram.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s