Hur går det med skrivandet?

Jag: Va?
Du: Jo, jag sa hur går det med skrivandet?
Jag: Nu blev det dålig täckning här. Vi kan väl höras i vår i stället.

IMG_1297

Efter mötet med lektören i november var jag oerhört på G. Idéerna sprutade, jag hade flow, jag skrev ganska många sidor och jag höll mig till råmanusformen, jag ville få ner allt innan det försvann.

Det försvann. Nej. Men jag blev förkyld. Sådär in i bomben förkyld. Att sitta framför datorn och hitta på fungerade inte. Nu efter sju veckor orkar jag tänka långa tankar igen och jag har börjat skriva så smått.

Men alla dessa hinder – fysiska eller inbillade – som livet består av och som får i alla fall mitt manusskrivande att dra ut på tiden så förfärligt har fått mig att fundera på bloggen igen. I början av november drog jag ner på bloggandet och bestämde mig för att göra ett inlägg i veckan på en bestämd dag (tisdagar). Jag skrev: Mitt hjärta vill blogga varje dag. Min hjärna och min arm vill att jag slutar helt. Efter ett möte som mina kroppsdelar kallade till har vi nu enats om att jag bloggar en dag i veckan fram till dess att lektören har sagt sitt.

Och lektören har sagt sitt och nu vill kroppen omförhandla. Jag tänker så här. Jag måste göra ett långt uppehåll – för annars blir det ingen bra kropp och inget manus – och jag vet inte om alla bara tröttnar på den här bloggen när jag gör så här. Men jag måste göra det ändå.

Jag ska skriva lite mer om varför jag gör ett uppehåll och vad mina planer är. Dessutom har jag några andra inlägg jag vill få ur mig före den långa pausen. Så jag kör på hela veckan. Nu ska jag strax åka in till stan och göra lite research. Jag hör av mig i morgon 🙂

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande, okategoriserat. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Hur går det med skrivandet?

 1. Eva-Lisa skriver:

  Självklart måste ditt manus och din hälsa få komma i första hand. Massor med skrivpepp och även om jag kommer att sakna dina inlägg, ser jag mer fram emot din bok som jag hoppas du kommer i mål med 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Susanne Olars skriver:

  Långa uppehåll är det enda rätta ibland. Det är klokt av dig att ta ett beslut istället för att fortsätta ”av gammal vana” eller nåt. En förebild är vad du är 🙂 Hoppas pausen kommer att ge insikter du inte ens visste att du sökte 😀

  Gillad av 1 person

 3. Skriviver skriver:

  Å, fina Eva, klart du måste ta ett lång-uppehåll om du måste! Hälsan är viktigast. Jag är helt på din sida oavsett hur mycket jag saknar dina inlägg. You go!

  Gillad av 1 person

 4. Ethel skriver:

  Håller med övriga talare! Tänk på dig och ditt manus i första hand. Förstås!

  Men tycker att det är synd, eftersom jag nyligen upptäckte dina intressanta inlägg om skrivandets mödor.

  Gillad av 1 person

 5. Synd att du försvinner härifrån ett tag, men jag har full förståelse för att det inte går att göra allt på en gång. Jag finns kvar här när du kommer tillbaka. Tror jag tralala. 🙂
  Stort lycka till med ditt skrivande så länge!
  /Liv

  Gillad av 1 person

 6. Carola skriver:

  Klokt att du lyssnar på din kropp. Jag kommer att sakna dig här men så fort du är tillbaka lär jag inte missa det i min wordpress-läsare 🙂 Ta hand om dig och bokskrivandet ❤

  Gillad av 1 person

 7. morthilda skriver:

  Befinner mig i liknande situation, och ändå inte (för det är inte jag som har störst problem med hälsan i familjen). Försöker just nu komma ifatt med mejl och skriva ner idéer medan jag avvaktar med skrivande just nu. Livet har en tendens att komma ivägen för planering ibland för det är oförutsägbart. Då lägger jag planen (eller försöker att lära mig det) åt sidan ett tag för annars suger det all energi ur mig.
  Så gör det som känns rätt för dig. Det tjänar allt och alla på i längden.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Vad tråkigt, men som du säger livet kommer i vägen emellanåt. Men bra att du vet vad du måste göra för att inte all din energi ska försvinna.
   I dag har varit min första skrivardag, nej, i går skulle jag ha börjat men då fick jag någon sorts skrivkramp, i dag blev ett möte avbokat och jag fick oplanerad tid att skriva och då kändes det jättebra. Hoppas du också kommer tillbaka till skrivandet framöver och att det går bra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s