Delrapport i maj

tulpan

Sådär, nu är det bara att skriva vidare på romanen: jag har gjort research inför en ny del som ska utspela sig 2005 och jag har fått en idé till en svår passage i del 1 som jag tror ska fungera. Av det jag redan har skrivit känns 180 sidor bra, övriga sidor ska skrivas om och kompletteras.

Det är inte bara i skrivandet som jag har känt att jag har utvecklats. I höstas fick jag ett genombrott på ett annat område. Jag har i många år burit på en ständig stress som sätter sig i käkarna och ibland i huvudet. Då känns det som om jag har en disktrasa på hjärnan och det blir en plåga att försöka skriva något vettigt. Dessutom blev mitt blodtryck för högt och eftersom jag tycker att det får räcka med medicinen mot bröstcancer (har tre år kvar på den) var jag tvungen att ta tag i mig själv. Med hjälp av en kurs online lade jag om kosten och äter numera enbart underbart goda livsmedel och undviker vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker, tillsatser etc. Och efter bara några veckor började det hända saker: min energi kom smygandes tillbaka, mitt blodtryck återgick till det normala och jag började sänka alla larvigt höga krav jag har på mig själv. Här vill jag tillägga att jag inte kommer att bli någon halleluja-typ på bloggen. Alla har rätt till sitt sätt att äta och leva. Men jag hade kommit till en punkt då jag var tvungen att göra något.

Nu fortsätter jag att jobba på hälsan och skrivandet. Tack för allt pepp jag fått i kommentarerna, det betyder jättemycket. Lycka till med era bokprojekt och njut av livet.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Delrapport i maj

 1. Eva-Lisa skriver:

  Heja dig, Eva! Det kommer att bli jättebra, det vet jag! 🙂
  Jag hade ingen aning om att du varit/är sjuk i bröstcancer, men tycker du gör helt rätt i att ändra dina kostvanor om du känner att du mår bättre av det. Jag får ju för mig att det är väldigt individuellt hur vi upplever olika ämnen i vår kost. I alla fall har det varit så för mig.
  Hejar på dig, både med din hälsa och ditt skrivande! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag hade bröstcancer för två år sedan, slapp cellgifter, bara operation och strålning. Har nämnt det på bloggen en gång tidigare.
   Jag tror också att det är individuellt med maten. Jag har egentligen inga allergier eller något, men fungerar det här så kör jag vidare.
   Tusen tack för pepp!

   Gillad av 1 person

   • Eva-Lisa skriver:

    Mycket trist att höra, men bra att du slapp cellgifterna i alla fall. Jag vet inte om jag följde din blogg när du skrev om det, eller så har jag missat.
    Man ska köra på det som fungerar, det är det bästa 🙂
    Varsågod! 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Ja, jag tyckte att jag kom undan ganska lätt. Det var ett tag efteråt som vi misstänkte att det hade spridit sig och de veckorna, i väntan på resultat från röntgen, var mycket värre än själva ingreppet. Men jag var en av dem med tur. Är oändligt tacksam för det.
    Håller med, hittar man något som fungerar ska man köra på. Gäller även skrivandet 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva-Lisa skriver:

    Vad härligt att höra! Och vilken lättnad! Men jag förstår ju att väntan på beskedet måste ha varit det värsta av allt.
    Absolut! Alla sätt är bra, utom de dåliga 😉

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Vi kör på med de bra sätten 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Ethel skriver:

  Huvudsaken att man känner att det fungerar. Olika för olika personer. Tror att just tron på att något fungerar spelar en stor roll.

  Nu fortsätter jag också på det som spelar störst roll för mig i livet (förutom min man :-)), precis som för dig, hälsan och skrivandet!

  Vi hejar på varandra och önskar oss lycka till :-)!

  Gillad av 1 person

 3. Carola skriver:

  Det är så oerhört viktigt att lyssna på sin egen kropp för att vi ska må bra. Ibland behöver vi ett wake-up-call för att fatta, typ en sjukdom eller någon annan händelse som ruskar om oss. Jag har själv fått ta tag i mina egna spöken och känner att det är på väg åt rätt håll. Fortsätt nu att ta hand om dig Eva och njut av skrivandet. Att vara kreativ är helande.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Vad fint att du också känner att du är på väg åt rätt håll. Vi låter ju våra karaktärer utvecklas – så man får inte vara sämre själv 🙂
   Vad bra att du skrev ”Att vara kreativ är helande”, så har jag inte tänkt men naturligtvis är det så. Tack för det! Hoppas du också får mycket roligt med ditt skrivande framöver.

   Gillad av 1 person

 4. annisvensson skriver:

  Hej, verkligen intressant att kosten kan påverka så mycket. Pepp, pepp 🙂 /Anni

  Gillad av 1 person

 5. Att ändra kost kan göra underverk, och vad roligt att du hittat något som funkar för dig. Testar mig fortfarande fram lite lätt även om jag märker att vissa produkter är bra att undvika har jag inte listat ut allt än 😉

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Ja, det känns jättebra. Bara att slippa blodsockerfall och sug är värt hur mycket som helst. Det kan vara svårt att hitta rätt, men jag hoppas att du också hittar din grej. Att testa sig fram är en bra början.

   Gillad av 1 person

 6. Pia Widlund skriver:

  Härligt att skurtrasan är borta! Jag har fastat i 5 dagar och mår kanonbra av det. Bara juicer, te och tyvärr en liten skvätt kaffe. Det kändes skönt att komma igång med fastan igen, ska försöka lägga in en till redan under våren. Maten är viktigare än man tror. I kombination med god nattsömn och lite aktivitet så kommer hjärnan igång som bara den. Då behövs inga mediciner. Lycka till!!

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Toppen att du har hittat din grej som du mår bra av. Kaffet är inte det lättaste att undvara så det förstår jag att det blev en liten skvätt 🙂
   Även om jag fortfarande har låg energi känner jag att jag är på rätt väg med mitt val av kost. Så jag är också nöjd 🙂

   Gilla

 7. Katarina skriver:

  Vad härligt att höra att du lyckades vända blodtrycket med rätt kost. Det är inte lätt att göra den sortens omläggning men det måste ju kännas fantastiskt när det verkligen hjälper. 😊 det är fantastiskt hur mycket rätt mat kan göra egentligen. 😊

  Gilla

 8. Joelinda skriver:

  Kul att hitta din blogg! Lycka till med författandet – verkligen spännande att ge ut en egen bok 🙂 Bokmärken kommer med posten.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s