Dilemma

Oboy. Hej! Kul att vara här.

Vintern är inte min favoritårstid. Men årets upplaga passade mig precis. Den pågick därute. Jag satt härinne. Och skrev – med bara några undantag – i ett flow ända fram till våren då jag satte punkt och lämnade texten till testläsare.

Från början var min plan att skriva klart, skicka till testläsare, redigera igen och därefter lämna manuset till lektör ännu en gång. Jag var ju för snabb förut när jag fick en positiv refusering och inte förstod att jag skulle ta tid på mig och skriva om och ta hjälp. Det fick bara inte hända en gång till.

Men sedan började jag vela. Behövde jag verkligen ta lektörshjälp igen? Jag har ju lyssnat nogsamt på lektören och gjort de ändringar som han tyckte behövdes. Förutom att det kostar tid och pengar måste jag någon gång börja lita på mig själv. Att det bär.

Efter att ha pratat med testläsarna bestämde jag mig. Det får bära. I dag på Valborgsmässoafton har jag skickat in till åtta bokförlag. Tuva är ute i världen. Det känns … bra.

P.S. Nu fortsätter jag att blogga fram till dess att alla förlag sagt sitt. Hoppas du vill läsa om hur det kommer att gå.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Dilemma

  1. Eva-Lisa skriver:

    Skoj att du börjat blogga igen! Jag håller tummarna stenhårt för Tuva, vill ju gärna läsa din bok! 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Då håller jag tummarna 🙂

    Gillad av 1 person

  3. Katarina skriver:

    Självklart vill jag läsa om hur det kommer att gå 🙂 Och läsa boken med när den kommer ut 😛
    Välkommen tebax!

    Gillad av 1 person

  4. Gabrielle skriver:

    Lycka till! 😀

    Gillad av 1 person

  5. Carola skriver:

    Wohoo vad spännande! Lycka till och roligt att se dig här igen! Kram

    Gillad av 1 person

  6. Åh så spännande! Jag håller tummarna.

    /Liv

    Gillad av 1 person

  7. Skriviver skriver:

    Ja! Jag vill läsa! Oj vad kul att du är tillbaka och att du skickat in. Vilken spänning! Jag håller alla tummar och tår och allt jag har, SJUKT spännande.
    Kram!

    Gillad av 1 person

  8. Bara hittepå skriver:

    Jag vill också läsa, så klart! Hejar på dig! Så himla roligt att du är tillbaka. Och spännande! Ser fram emot att följa dina uppdateringar.

    Gillad av 1 person

    • Eva Karlsson skriver:

      Tack snälla! Och kul att du hittade hit igen 🙂 Jag tycker också att det är spännande … hittills … det blir väl säkert till att klättra på väggarna längre fram.

      Gilla

Lämna en kommentar