Hett i hyllan – John Irving

Monika med bloggen Bokföring enligt Monika har i dag ett inlägg som heter Hett i hyllan. Hon skriver: ”Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas?” Varje torsdag tänker hon ta upp någon oläst bok hon har hemma. I dag har hon två böcker av Tana French och de tycker jag att hon ska njuta av i sommar – eftersom de är så bra.

irving

För egen del kom jag genast att tänka på John Irvings roman I en människa som jag fick på ett annorlunda sätt. För några år sedan var jag på studiebesök hos Bonnierförlagen. Det var världsboksdagen och de hade öppet hus och jag smet från jobbet några timmar. Vi var väl ett tiotal kvinnor och en man som guidades runt. Det var både trevligt och intressant. När vi så skulle lämna sista förlaget som var Wahlström & Widstrand fick vi välja var sin bok. Jag högg John Irvings roman. Jag har läst flera böcker av honom, till exempel Garp, New Hampshire hotel, Den fjärde handen och Änka i ett år, och såg verkligen fram emot att läsa. Men sedan blev det snopet nog aldrig av. Men nu är det kanske dags? Ska i alla fall låta den ligga framme ett tag.

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Hett i hyllan – John Irving

 1. Monika skriver:

  Jag läste mycket Irving när jag var yngre och tycker väldigt mycket om. Sedan bara försvann han. Men jag har också I en människa stående oläst. Ett inköp på bokrean 2014 så kanske dyker den upp även i min Hett i hyllan så småningom 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Pia Widlund skriver:

  Jag har aldrig läst Irving, men det kanske är dags!

  Gillad av 1 person

 3. Katarina skriver:

  Jag har en hel massa sådana böcker men så heta känns de inte hehe. men det var en kul idé. Själv har jag rensat bort alla de där hyllvärmarna i vintras när jag insåg att jag aldrig kommer läsa dem.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Härligt med en utrensning! Jag brukar också rensa ur med jämna mellanrum. Det kan vara böcker jag läst som jag inte tyckte särskilt mycket om eller olästa böcker som jag inte lockas av och egentligen inte vet varför jag köpte (eller fick). Men i den takt jag köper pocketböcker så är det väl dags för ett nytt ryck senare i år 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Eva-Lisa skriver:

  Tana French är bra! Själv har jag ju länge tänkt läsa uppföljaren till Ghostman, så jag tror jag ska ge mig på den härnäst 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Bara hittepå skriver:

  Vilken Irving tycker du är bäst? Jag har bara läst A Prayer for Owen Meany och skulle gärna läsa någon till.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag läste New Hampshire hotel för väldigt länge sedan men minns att jag var otroligt berörd och snörvlade och skrev av meningar som var särskilt bra (det gör jag inte så ofta). I Änka i ett år är, om jag minns rätt, alla författare och bara det är ju lite kul. Svårt att säga vem som är bäst. Men någon av de här två.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s