Vad läser du just nu?

Jag behöver reda ut en del saker för mig själv här på bloggen, det handlar om refuseringar, jerka11tvivel, höstkurser, min blogg som snart fyller två år och ännu mer tvivel. Men jag måste samla tankarna några dagar till. Därför passar det jättebra att i stället få ägna sig åt bokbloggsjerkan som den här helgen ställer frågan: Vad läser du just nu och vilken bok har du tänkt ta till efter att den är utläst?

Annika ber också om tips på bra poddar. Men jag har tyvärr inga. Sedan jag lyckades ta mig tillbaka till att njuta av ljudböcker igen har det bara blivit just böcker när jag ska ha något i hörlurarna.

Just nu lyssnar jag på Innan floden tar oss av Helena Thorfinn.

Jag vill minnas att det pratades om den här boken för några år sedan (rätta mig om jag har fel), att en svenska ”avslöjade” hur det gick till i biståndsvärlden, men jag lockades inte av ämnet. Nu valde jag den av andra orsaker.

Sofia och Janne flyttar med sina två barn till Bangladesh från Södermalm i Stockholm. Som den nya biståndschefen har hon höga ambitioner, som medföljare har han tänkt att sköta barnen och hitta sig själv. Men även andra får egna kapitel. Bland annat får vi följa Mukta under hennes sista dag. Hon har gifts bort till en man som våldtar henne på nätterna och när hon inte blir gravid mördar hennes svärmor henne. Nu måste hennes två småsystrar fly till Dhaka om de ska undslippa samma öde.

Därefter tänker jag lyssna på The art of asking av Amanda Palmer som jag har tjuvlyssnat lite på. Verkar jättebra!

Detta inlägg publicerades i bra läsning. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Vad läser du just nu?

 1. Pirjo Saloniemi skriver:

  Innan floden tar oss väntar i min bokhylla och jag blir mer och mer sugen på att ta itu med den

  Gillad av 1 person

 2. Bokpool skriver:

  Innan floden tar oss blir jag nyfiken på.

  Gillad av 1 person

 3. nya titlar för mej.

  Gillad av 1 person

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har hört Thorfinn berätta om boken, som jag tyckte var mycket tänkvärd. hon vet vad hon talar om
  http://mrscalloway.blogspot.se/2012/11/innan-floden-tar-oss.html
  http://mrscalloway.blogspot.se/2013/02/innan-floden-tar-oss_19.html

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Tack för länkarna! Läste dina inlägg med stort intresse. Thorfinn är verkligen välmeriterad och boken känns ännu mer trovärdig nu. Längtar efter att lyssna vidare 🙂

   Gilla

 5. Bara hittepå skriver:

  Tvi för tvivel och refuseringar. Men hurra för höstkurser och din blogg! Ser fram emot att läsa ditt/dina inlägg om detta när tiden är mogen.

  Och jo, jag ser att du verkligen kommit igång med lyssnandet igen. 🙂 Så du gillar Thorfinns roman alltså. Jag läste baksidestexten i en bokhandel någon gång och kände att det kunde vara jättebra eller inte alls. Nu ökade sannolikheten avsevärt att jag läser den till slut.

  Gilla

  • Eva Karlsson skriver:

   Ja, tvi för tvivel. Behöver tvivla klart och komma in i en ny fas. Sedan behöver jag skriva av mig. Tack för hurraropen, känns bra 🙂
   Läste just länkarna om Thorfinn som Mrs Calloway tipsade om här ovan och ser fram emot att lyssna vidare.

   Gilla

 6. Jag tycker Thorfinns bok var svår att lägga ifrån sig!

  Gillad av 1 person

 7. Robert W skriver:

  Refuseringar är jättetråkiga 😦 Jag har inte läst någon av dina böcker.

  Gillad av 1 person

 8. Pia Widlund skriver:

  Har precis börjat på Lee Childs sista bok. Jag gillar Jack Reacher, som är hans karaktär i böckerna!

  Gillad av 1 person

 9. Monika skriver:

  Det pratades väldigt mycket om Innan floden tar oss för något år sedan. Har dock inte läst den.

  Gillad av 1 person

 10. Evelina skriver:

  Innan floden tar oss är jag intresserad av att läsa.

  Gillad av 1 person

 11. Carola skriver:

  Boken: Innan floden tar oss har jag som e-bok sedan ett par år efter att den följde med när jag skaffade Dito-appen. Men jag har aldrig känt för att läsa den. kanske det blir någon dag i brist på annat 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s