Enradingen är i alla fall klar

no_rush

Det tycks bli färre och färre inlägg på den här bloggen. Jag har känt mig splittrad, privata saker har fått all min uppmärksamhet.

Men jag blir lugn av att tänka på hösten. Den kommande författarkursen manar på mig att tänka på manuset varje dag. Jag vill ju ha något att visa upp. Samtidigt känner jag inga krav på ha det färdigt, tvärtom, det är bättre att bara skriva så mycket jag behöver till varje kurstillfälle. Responsen kanske ändå gör att jag vill skriva resten annorlunda.

Jag har skrivit slutet i råmanusform och nio redigerade kapitel i början. Ytterligare ett gäng scener finns beskrivna på post it-lappar. Mittenpartiet finns dock bara i huvudet – men jag jobbar på att få ner dem på papper.

Till slut lyckades jag också klura ut en enrading (skrev om den här). Varje morgon stirrade jag på meningen, jag skalade bort, lade till, skalade bort och lade till. Till slut fanns kärnan där. Det var en enorm lättnad. Jag har aldrig planerat en roman så här noggrant tidigare.

Nästa gång jag hör av mig här blir runt den tionde september. Då har jag haft min första skoldag.

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Enradingen är i alla fall klar

 1. Pia Widlund skriver:

  Härlig bild!! Kul med utbildning, ser fram emot att höra om den!

  Gillad av 1 person

 2. Ethel skriver:

  Jag är lite avundsjuk på dig, att du ska gå kursen. Verkar så kul. Ser fram emot dina inlägg när du har börjat. Och så söt bild!

  Gillad av 1 person

 3. Katarina skriver:

  Jag hörde någon säga (om baksidestexter) att man bör lägga lika mycket (förhållandevis) omsorg och arbete på den som med själva boken. Det kanske gäller enradingar med? Man skriver, reviderar, stryker, lägger till, reviderar… 🙂 Jag tror jag måste göra en sådan för mitt manus med 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Nu påminde du mig om något som jag hade förträngt 🙂 Baksidestexten. Naturligtvis. Jag måste ju skriva en sådan också. Jag tycker det är jättesvårt och har liksom tänkt att den får den framtida redaktören skriva 🙂 Men jag inser nu att jag själv måste komma fram till en som jag tycker säger det som ska sägas utan att det sägs för mycket och att den dessutom är säljande. Det får bli nästa projekt. Tack för påminnelsen!

   Gilla

 4. annisvensson skriver:

  Stort tack för tipset om enradingen. Du gav mig precis svaret på hur jag ska få ihop en kort pitch för mina berättelser. Något jag gått och funderat på en tid, men inte riktat fått ordning på. Förrän nu 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Det är alltid lika roligt när du gör ett inlägg, spelar ingen roll om det inte blir ofta. Och för egen del får jag svårt att hinna ”läsa ikapp” på bloggar ibland, så det är nästan bra att det inte blir för många, då missar jag mindre 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Eva-Lisa skriver:

  Skönt att ha enradingen klar, det är ju egentligen det svåraste. Då är det ”bara” baksidestexten kvar 😉

  Gillad av 1 person

 7. Bara hittepå skriver:

  Det låter som att du är inne i en upptagen period – även om det också verkar som att du fått en hel del skrivet. Inte konstigt om bloggen får ligga lite i träda då. Jag känner också att det går upp och ner. Ibland är bloggen som den sista livlinan som gör att jag kan hålla fast vid min roll som skrivande och läsande människa. Ibland är den mest i vägen. Men det är ju inte hela världen om det går ett tag mellan inläggen.

  Ser fram emot att höra vad du tycker om kursen när du är tillbaka. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Vad bra du beskriver bloggen och hur man kan känna för den. Jag tycker att den ibland stjäl det bästa av mitt skrivande men många gånger ger den mer energi än den tar. Just nu är jag väldigt inne i min roman, hittar hela tiden händelser som jag drar trådar emellan. Samtidigt försöker jag få balans – så att både kroppen och knoppen ska fungera hela hösten (plötsligt tänker jag terminsvis igen 🙂 ).
   Ja! Det ska bli så kul att börja kursen och sedan skriva om den 🙂

   Gilla

 8. Annika skriver:

  Bra tips om enradingen! Måste prova snarast!/Annika

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s