Författarkväll på Oscars

igiabascegoI går kväll var jag och några av mina trevliga kurskamrater på Books & Dreams arrangemang på Oscars i Stockholm och lyssnade på intervjuer med Simona Arhnstedt, Anders de la Motte, Igiaba Scego, Martina Haag & Clara Block Hane, Anna Fredriksson, PeKå Englund och Kakan Hermansson.

Alla hade bra grejer att säga. Här är några citat jag krafsade ner:

”Jag går igång på saker som norrsken och eviga nätter och jag ville åka norrut.” Och så blev det Kiruna som är skådeplatsen i Simona Arhnstedts senaste romance En enda risk.

”Det är kul att träffa människor som jag inte har hittat på”, sa Anders de la Motte apropå att vara ute och prata om sina böcker. Hans senaste bok Slutet på sommaren lär vara hans mest personliga historia hittills och är mer slow crime än action.

”Jag för ett personligt krig mot stereotyper”, sa den somalisk-italienska författaren Igiaba Scego. Hennes senaste roman Adua om en somalisk familj som invandrar till Italien har hittills sålts i 40 000 exemplar i Italien.

”Vissa recensenter säger att jag har skrivit en spretig bok. Men vad då får man inte vara spretig?” Kakan Hermansson, som nyligen gav ut Hela Kakan, sa för övrigt nästan bara saker jag vill anteckna och spara.

Det blir mer kakor i På Spåret i Svt i höst. Då ska Kakan och hennes pappa vara med.

Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Författarkväll på Oscars

  1. Annika skriver:

    Låter som en härlig kväll! Bor långt uppe i norr och det enda jag grämer mig över ibland är svårigheterna med att ta sig ner till just sådana där arrangemang. Men det är ju tur då att ni är flera som delar med er av era upplevelser 😊 Tack!

    Gillad av 1 person

  2. MarveW skriver:

    Sådana kvällar kan verkligen ge inspiration.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s