Kurs + bloggarvän på besök

Nu har jag haft ännu en bra kursdag. Jag antecknade många tips. Här kommer ett: När det är dags för omskrivning av ditt manus ändra då bara några saker åt gången. I stället för att försöka rätta till allt på en gång, ta en omskrivning i taget. Då blir det enklare att hålla reda på allt som ska ändras, strykas eller läggas till.

Efter kursen träffade jag Pia (Pias lilla kulturblogg) på en fika. Vi har setts vid ett par tillfällen tidigare, första gången var på Författarkliniken 2014, och det är alltid lika trevligt att träffas och prata skrivande. Den här gången var hon som hastigast i Stockholm för att närvara på en release i ABF-huset. Liv i Sverige släppte antologin När ni andra sover  i vilken Pia medverkar.

Och nu har jag avslutat min toppendag med ett avsnitt av The Fall. Må gott därute!

Detta inlägg publicerades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Kurs + bloggarvän på besök

 1. Anna/notonmusic skriver:

  Klok tanke! Det sägs att man aldrig ska ändra mer än 10 procent i en organisation. Antagligen samma tanke. Lätt att börja peta i allt så hela skelettet plötsligt faller samman utan att det var det man ville. Vad roligt att du också har träffat Pia föresten:-)

  Gillad av 1 person

 2. Pia Widlund skriver:

  Ja, det verkar vara smart. Man vill gärna göra allt på en gång och det funkar sådär i längden… Tack för igår!

  Gilla

 3. Katarina skriver:

  Det var ett bra tips, ett jag brukar följa själv med. Dvs fokusera på en typ av ändringar i varje redigerings/omskrivningsvända. Det gör det mycket mer överskådligt och spar tid med tycker jag.
  Kul att träffa bloggvänner med. Sånt är alltid roligt.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag har gjort så också och tänkt att det blir mer överskådligt för min del. Men jag har inte tänkt att det spar tid (för jag ser mig som långsam i allt som har med skrivandet att göra) så det känns bra att höra att du tycker att det dessutom spar tid. 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Tack för tipset! Jag blir arg på mig själv när jag måste ändra i omgångar, men det kanske bara är bra 😄

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Metoden passar kanske inte alla men jag kan tänka mig att man lättare kan redigera sönder en text om man försöker göra allt på en gång.

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Det tror jag med, försökte med ett gammalt manus och det slutade med att jag klippt sönder det (i datorn) och fick ägna månader åt att klistra ihop det… men man lär sig av misstagen, hoppas jag 😄

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Oboy vilket elände 😦 Men som du säger, man får hoppas att man lär sig av misstagen.

    Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Den första ledarskapskonsulten jag hade sa att det var genom misstagen jag skulle lära mig mest, hon hade rätt. Jag tänker att det är samma sak med skrivandet, inga misstag är förgäves, även fast de är hemskt irriterande ibland 😄

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Åtminstone mår man bättre när man tänker att inget är förgäves 🙂 Men visst är det så, tänker jag på misstag jag gjort inom skrivandet så nog har jag lärt mig en del 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s