”Se det mer som en dyr hobby”

För drygt en vecka sedan hade jag en intervju med Annika Arslan Waltersson, som man kan läsa här. Kommentarerna kom bland annat att handla om hur dyrt det är att ge ut själv eller via hybridförlag. Annika har också kommenterat och eftersom det kanske inte är så många som backar i bloggflödet och läser nya kommentarer lägger jag ut den här nedan. Tänkvärt tycker jag:

”Så roligt med alla kommentarer och det känns alltid bra om man kan vara till hjälp för andra i utgivningsfunderingar :-). Jag som jobbat inom detaljhandeln i hela mitt liv måste bara få tillägga att begreppet dyrt är väldigt relativt 😉 Jag gillar uttryck som ”prisvärt” … För min del handlar avvägningen om vad jag är beredd att betala för den kvalitet jag vill uppnå. En utgiven bok är sällan något man ändrar sedan. Dock tycker jag inte att man ska ha för stora illusioner om att tjäna en massa pengar, se det mer som en dyr hobby och var glad för det som blir överskott. Sedan är det alltid individuellt hur mycket man har råd att satsa på projektet.
Stort lycka till med era manus allihop! 🙂 ”

Detta inlägg publicerades i fredagsintervjun: författare. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till ”Se det mer som en dyr hobby”

 1. Jag gillar att tänka på det som prisvärt. Och att tänka hobby som tar tid och ger något tillbaka till mig är också en tilltalande tanke. Ska försöka låta bli att jämföra mig med andra som lägger en massa tid på sina hobbies och se att också jag har en. En som är viktig för mig även om jag inte kan säga att jag seglade runt öarna eller var med barnen på scoutvandring… (som om det skulle räknas mer).
  Tråkigt att höra att du slutar blogga. Alltid roligt att ta del av inläggen. Får läsa böckerna sen istället. 😊

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Jag gillar också att tänka på skrivandet som en hobby. Och jag har också lärt mig att inte vara otålig och försöka bli klar så fort som möjligt utan i stället låta det ta tid. En bra historia måste få växa fram. (Ju längre tid det tar, desto billigare per dag 🙂 )
   Tack! Vad glad jag blev av meningen ”får läsa böcker sen istället”. Den ska jag suga lite på 🙂

   Gillad av 1 person

 2. anethebergendahl skriver:

  Jag har förstått att det kostar en del att t ex ge ut själv men även med hybridförlag. Jag är fast besluten att först bli färdig med första manuset sedan får jag se men tror jag skickar till förlag först. Det är en rolig, kreativ och hobby samt man känner sig inte ensam medan man skriver. 🙂 Skriva ska jag göra så längre jag tycker det är kul.

  Gillad av 1 person

 3. Eva Karlsson skriver:

  Ibland tänker jag att det är det bästa, detta skrivande livet, så om det sedan kommer att kosta är på sätt och vis en naturlig följd. Men jag tänker som du, först vill man prova att skicka till förlag. Önskar dig många lyckliga skrivtimmar 🙂

  Gilla

 4. Ethel skriver:

  Jag tänker att det är mycket pengar att satsa för mig, med min låga inkomst. Inte att det är dyrt i sig. Hade jag tillräckligt med pengar skulle jag gärna bli publicerad av t.ex. ett hybridförlag. Så för mig vad gäller fullängdsmanus vill jag först prova traditionella förlag, men snart får jag nog ge mig. Det blir bara nej överallt.

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Att det blir nej överallt betyder inte att det blir nej för alltid och till alla manus du skickar in. Jag har fått nej på fyra manus. Jag ger upp emellanåt. Men så börjar jag på något nytt. Och så är jag där igen 🙂
   Mitt senaste manus är hundra gånger bättre än mitt första, så jag blir åtminstone bättre.
   Låt texten ligga ett tag – tills du kanske är klar med nuvarande manus – och läs igenom med nya ögon. Kan du vässa det ytterligare? Behöver du ta hjälp utifrån? Finns det fler förlag att skicka till? Ja, du kan ju detta lika bra som jag. Men ändå. Du får inte ge upp, Ethel. Du skriver jättebra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s