Research + finska pockettoppen

fullsizeoutput_234Ser ni Berith på lastfartyget där borta?

Min researchresa var fabulös. Ha ha, jag har aldrig använt det ordet förr. Ville bara testa. Men resan var så bra. Dessutom blev jag förtjust i hela personalen och i Finland. I love you Mumin!

Jag har nu på förmiddagen skrivit av alla anteckningar – dem jag tänkte på natten och klottrade ner i mörkret samt stolpar från en mycket trevlig intervju med två maskiningenjörer.

Nu måste jag ändra en del i mitt tänk när det handlar om mittendelen i romanen. Men jag tror att det kan bli bra. Dessutom kom jag på ytterligare idéer sprungna från detta nya … Med andra ord känner jag mig kreativ och glad.

Instagrammade fyra bilder som eva.karlsson.af

Så här såg finska pockettoppen ut:

img_0422

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Research + finska pockettoppen

 1. susanneolars skriver:

  Kreativ och glad, ett fabulöst bra tillstånd om du frågar mig! Dessutom gillade jag grejen med att spana in andra länders bok-topplistor. Grattis till en mycket lyckad resa! 😀

  Gillad av 1 person

 2. Annika skriver:

  Verkade ju underbar din resa! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Ethel skriver:

  Dt låter som om du hade väldigt roligt! Spännande också, med Berith. Jag undrar om hon arbetar på båten?

  Gillad av 1 person

 4. Eva Karlsson skriver:

  Ja, ibland blir det så oväntat bra! Till en början är Berith betalande passagerare på ett containerfartyg, sedan mässman i köket. I nuvarande version alltså 🙂

  Gilla

 5. Carola skriver:

  Oj, vad spännande att få grotta ner sig i sin karaktärs miljö på ett så verkligt sätt! Jag drömmer också om att få göra researchresor men det skulle bli dyrt eftersom min karaktär besöker platser utanför Sverige. Härligt att du nu har nytt material att jobba med! 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Eva Karlsson skriver:

  Det är underbart. Och jag har sagt till mig själv att det får och ska ta tid nu att mejsla fram huvudkaraktären och jobba mig in i berättelsen.
  Ja, det är problem när platserna ligger långt borta. Man får använda sig av andra knep och numera sedan Google maps kom, och alla andra sajter, går det betydligt bättre än förr.
  Min huvudperson vistas på många platser i världen. En del har jag valt bara för att jag varit där. Andra vill jag använda ändå. Det får inte hindra.

  Gilla

 7. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Research is the shit, som jag hade sagt om jag varit i närheten av modern, men nu är jag inte det så jag säger så här: research ger värdefull information. Även om jag ibland knarrar och drar mig för det själv (känns jobbigt på något vis, jag tror liksom att jag VET saker ändå) så ger det alltid tusenfalt tillbaka. Jag researchade Helena Eleonora kyrka i Sthlm förra helgen och det var så värdefullt.
  Kul att din resa gav mycket! Och roligt att ha hittat dig på Insta 😊

  Gillad av 1 person

  • Eva Karlsson skriver:

   Ha ha, kul sagt (som vi säger i mina hoods). Jag kan också känna det jobbiga. Ibland kommer verkligheten in och bara förstör 🙂
   Spännande med din research – nu vill jag genast veta mer.

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Kanske en annan positiv sak med research: när vi berättar om den vill folk veta mer… vilken roll spelar båten/kyrkan i historien? 😉
    Tänkte på en annan sak också, med Berith eller Gabriel, att du måste ha starka huvudpersoner, det fick mig att fundera på mitt manus – att jag sätter historien som nr 1 och huvudpersonen som nr 2. Kanske är det ett feltänk?! Det måste jag fundera kring.

    Gillad av 1 person

   • Eva Karlsson skriver:

    Ja, just det. Man gör människor nyfikna 🙂
    Ibland är historien starkast i en bok, ibland personerna. Och inget är fel. Är det bra skrivet blir det rätt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s