Releasefest # Lögnen är en annan sanning

soren_bondeson_med_bok

Författaren Sören Bondeson Foto: Heli Torniainen Björkman

Vår lärare Sören Bondesons nya bok Lögnen är en annan sanning kom i går. Han hade releasefest på Löwenbräu i Stockholm och atmosfären var tät och fyrtiotal. Precis sådär som jag tänker mig att hans roman som utspelar sig under hösten 1941 kommer att upplevas: Fascismen härskar i Europa och Stockholm betraktas som en spioncentral för olika underrättelsetjänster.

Hur många spioner som var där i går vet jag inte. Men det fanns många förläggare, författare och kursdeltagare som ville fira honom och köpa ett signerat exemplar av boken.

Det ska bli spännande att läsa den. Fast först ska jag läsa en annan bok av honom: Till natten lokalt snöfall. Den fick vi alla som kurslitteratur tack var mig och mitt kassa konstruktionsbygge – för den har ett upplägg som ska passa min Berit.

Releasekvällen var varm, fuktig (åskan körde en egen uppvisning utanför) och rolig och Sören sa till mig att jag skulle hålla ordning på Berit i sommar och jag lovade att jag skulle ”skriva som fan”.

Lite vemodigt var det att skiljas. Nu ses vi inte förrän i höst och flera kurskamrater kommer inte att fortsätta. Men jag hoppas att det blir en massa releaser framöver så att vi får ses ofta i alla fall.

Under kvällen pitchade jag mitt manus för en förläggare. Nej, nej, det gjorde jag inte. Det var bara i mitt huvud det hände. Jag pratade om förläggarens podd i stället och sa att jag gillade den. Och sedan var vårt möte över. Vi ses igen på ditt förlag, ropade jag efter honom. Inte.

P.S. Sören gjorde sig vinn om att skriva något fint och upplyftande till varje person. Budskapet till mig värmde och jag kommer att kika på det då och då när jag behöver skriv-styrka.

Detta inlägg publicerades i författarkvällar och liknande, skrivarkursen och märktes , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Releasefest # Lögnen är en annan sanning

 1. Annika skriver:

  Men, det är ju Sören. Inte för att jag känner Sören, men jag känner TILL Sören. Kan förstå att det är upplyftande om just den kursledaren är upprörd över ditt manus! Nu fick jag nytt hopp om att få läsa Berit eller kanske Gabriel i utgiven form, ser fram emot det 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Bara hittepå skriver:

  Roligt med releasefest! Jag har aldrig varit på någon så jag hoppas på en inbjudan när det är dags för Berit. 🙂

  Sedan det där med att marknadsföra sig. Min erfarenhet är minimal, men jag inbillar mig att man ska göra det på ett sätt som känns naturligt för en. För vissa innebär det att pitcha, för andra att bara vara allmänt trevlig och visa intresse för den man talar med. I längden vinner man på att vara äkta tror jag.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Den releasefesten ser jag fram emot! Berit på omslaget och du en av gästerna. Gillar tanken jättemycket 🙂
   Det där med att marknadsföra sig … tror som du att man ska göra det på ett sätt som känns naturligt och bekvämt. Samtidigt får man kanske pröva att gå lite utanför de där vanliga gränserna. Tror dock aldrig att jag kommer att flyga på någon för att pitcha.

   Gilla

 3. Katarina skriver:

  Åhh, blir riktigt avundsjuk på dig som fått honom som lärare. 🙂 och skrattar åt slutet på ditt inlägg. 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s