Finnes: Grym skrivargrupp med grym lärare

 

Sören Bondesons författarutbildning startar snart igen och har plats för ytterligare ett par deltagare. Jag ska gå. Det blir min tredje termin. Tycker att det är det roligaste jag gjort när det kommer till mitt skrivande.

Höstkursen hålls under sex eller sju onsdagar i centrala Stockholm (tre fyra veckor mellan tillfällena) mellan klockan tio och fyra. Till varje gång mejlar vi max tjugo sidor text. Sören säger så här: ”Det måste vara någon som har erfarenhet och kan opponera och veta vad det handlar om, men vill utvecklas.”

Är du intresserad? Mejla eva.riktigare@hotmail.com så snart som möjligt.

Detta inlägg publicerades i skrivarkursen. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Finnes: Grym skrivargrupp med grym lärare

 1. Ethel skriver:

  Om jag hade möjlighet skulle jag. Absolut! Låter så himla kul.
  Hoppas att ni får tag på några fler som har möjlighet att hoppa på.
  Kram från Ethel

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Det hade varit kul om du hade kunnat vara med, Ethel. Men förstår … lite väl långt att korsa Sverige för en kurs 🙂
   Kram från Eva

   Gilla

 2. Katarina skriver:

  Åhh, jag skulle jättegärna ha anmält mig (om jag nu kvalar in alltså) men kan omöjligt komma ifrån så många timmar mitt på dagen, varje vecka… Hade det varit antingen morgon eller sen eftermiddag hade jag iaf gjort ett försök. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Eva skriver:

  Det är inte varje vecka. Förlåt, jag måste ha skrivit otydligt. Det är sex eller sju gånger på hela terminen. Alltså ibland med tre veckors mellanrum och ibland fyra.
  Fungerar det då? Vore jättekul om du kan delta.

  Gillad av 1 person

 4. Eva-Lisa skriver:

  Låter som en rolig kurs! Hoppas få höra mer om den 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Ser fram emot att läsa mer om kursen, hade som sagt SÅ gärna gått, men det är tyvärr lite långt att åka från Umeå en gång i månaden 😦

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Synd att teleportering fungerar så dåligt 🙂
   Vad roligt att läsa din uppdaterade blogg, Marie, och väldans trevligt att se hur du ser ut. Ser fram emot kommande inlägg.

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Men eller hur! Det är väl ändå 2017, hur man teleporterar borde någon ha kommit på vi det här laget, kan tyckas 😀
    Kul att det är höst igen! Hoppas få läsa om din kurs i höst och allt annat du känner för att dela med dig av. Pepp! 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Ha ha, exakt, det borde verkligen ha hänt något på teleporteringsfronten 🙂
    Jag har fortfarande en fot kvar i sommaren och vill nog ha det lite till. Men sedan ska det bli kul med höst igen. Ser bl a fram emot hur det går för dig och andra bloggare som jag följer – och kursen: Kommer jag att bli utskälld av magistern igen (som jag skrev om i början av sommaren) eller har jag fått bättre ordning på texten nu?

    Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Skönt med sommar, förstår att du vill hålla kvar i den en stund till. Hit kom hösten redan i maj och släppte aldrig riktigt taget. Norrland, you’ve got to love it! 😀
    Håller med, att gå hand i hand med alla ni andra som är på väg åt samma håll är så inspirerande och kul. Förhoppningsvis är det i vår det händer, någon fler blir utgiven och vi andra kan få lite pepp från det.
    Hoppas verkligen du slipper bli utskälld, å andra sidan kanske det behövdes före sommaren?! 😉 I dag är det annorlunda, nu har du fått ordning på texten tror jag.
    Ha en fin dag ❤

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Uh, höst redan i maj? Ja, då räcker det nog inte med långa ljusa nätter som tröst.
    Håller tummarna för att det blir många debutanter nästa år – bland annat du, Marie.

    Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Vi håller tummarna för varandra!
    Och för att hösten som kom i maj blir en augusti/septembersommar 😉

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    JA! Vi håller tummarna för varandra 🙂

    Gillad av 1 person

 6. Annika skriver:

  ÅH, så roligt det skulle vara, men bor i Sorsele (i vildmarken) och har (om möjligt) ännu längre till Stockholm är Marie här ovanför 🙂 Bara här i kommentarsfältet finns nästan underlag till en skrivargrupp i Västerbotten, om Sören skulle få för sig att outsourca någon gång 😉
  Ser fram emot att läsa mer om din kurs!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Jag ska hälsa Sören 🙂 Eller så väntar jag med det tills jag själv tycker att det är dags att sluta gå kurs. Så att han inte försvinner precis när jag behöver honom som mest 🙂
   Grattis i efterskott till 40, Annika, läste ju om det på din blogg tidigare.

   Gilla

   • Annika skriver:

    Haha, ja, för det är ju högrisk att det blir Västerbotten nästa kursomgång 😀
    Tack Eva, känns oväntat fint så här på andra sidan fyrtiostrecket.

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Vad skönt att det känns fint – jag gillade också 40 och 40+.
    Ser fram emot att läsa din blogg i höst – om hur det går med det insända manus.

    Gilla

 7. Annika skriver:

  Tack (igen), det är så spännande att vänta! Och jag hoppas att du håller fast vid beslutet att stanna kvar på bloggen, så vi får följa Gabriel, Tuva, och inte minst Berit 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Vad fint du nämner mina påhittade vid namn 🙂 Jag vill vara kvar i bloggosfären men ska försöka att skriva när jag har något att säga och inte klandra mig själv att det blir för lite. Förra året började bloggen bestämma över mig och då blir det till slut inte roligt. Det är mina gamla deadline-nerver och min prestationsångest som spökar antar jag.

   Gilla

 8. Pia Widlund skriver:

  Önskar att jag hade tid. Men jag skriver ändå, har precis avslutat en enaktare som ska läsas 27 augusti av 7 skådisar och ha premiär i januari.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Vad roligt att du har skrivit en enaktare och att det blir premiär i början av nästa år … vilken känsla att se den uppföras! Grattis!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s