Nu är det flow, igen

Jag ska strax vingla ut i syret därute, innan det blir mörkt, och ta en promenad. Men först några rader här på bloggen.

I onsdags var det kurs. Både före den och efter den har jag skrivit med ett grymt flow. Det är knappt att jag har kunnat hålla samma tempo som orden har kommit till mig.

Efter grubblerierna förra veckan då jag visste varken ut eller in hade jag kontakt med en kurskamrat som skrev i förbifarten att min nya karaktär  T ”är en hit”, och då tyckte jag det också och började alltså skriva som en idiot.

På kursen fick jag angående inskickad text så mycket uppmuntran av både läraren och mina skrivarvänner att jag knappt kom ihåg vad som sas.

Men när de gällde de stora förändringarna jag tänkt ut, bland annat den att jag skulle flytta på Berit rent geografiskt fick jag ett rungande NEEEJ!

På frågan om X och Y ska ligga med varandra, trots att och så vidare, fick jag svaret JAA!

Ha ha, undrar vad en tjuvlyssnande person skulle tänka om våra diskussioner. Och då kan de ju vara ”värre”, hur vi gör oss av med döda kroppar på bästa sätt etc.

Trevlig helg!

 

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande, skrivarkursen. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Nu är det flow, igen

 1. Ethel skriver:

  Häftigt med så entusiastiska kollegor och lärare! Och med flowet. Grattis! Go with the flow. En sann klyscha. Bäst att passa på.

  Själv kommer jag att få en späckad skrivhelg. Är ju med i Ann Ljungbergs Skrivkontakt 2017. Lördag och söndag blir det en hel radda skrivutmaningar, egna kommentarer på andras texter, kommentarer på mina (hoppas jag) och fyra möten med diskussioner och föreläsningar (inte irl, utan gruppen ”ses” på FB).

  Du får vila dig! Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack Ethel. Bäst att passa på.
   Låter som om du har en härlig, späckad helg framför dig. Och vilken variation med skrivövningar, diskussioner och föreläsningar. Det är alltid så kul att diskutera texter. Hoppas du får fin inspiration. Trevlig helg!

   Gilla

 2. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Låter underbart med ett sådant flow! Älskar när det blir så 😍
  Också skönt med entydig feedback, så mycket lättare att förhålla sig till.
  Haha, ja de samtal som has mellan skrivande människor är inte alltid lämpade för utomstående öron. I fredags hade jag skrivdag med en kompis och hon brottas med omskrivning efter att ha refuserats, så idéer som ”han kanske ska kidnappa henne för att öka spänningen” vill man inte gärna att någon tjuvlyssnar på och ringer polisen om 😄
  Härligt att det flyter på för dig!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Ja, flow är helt underbart.
   Tråkigt för din kompis med refuseringar men bra att hon får pepp av dig. Det kan verkligen bli spännande samtal skrivarvänner emellan 🙂 . Man pratar ju också som om karaktärerna fanns på riktigt. ”Jag tror jag måste ta död på hans hustru, han måste lida ordentligt nu.” Ha ha.

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Det gäller att bara njuta när det händer, lite som det här med att ”vara i nuet” i livet så gäller det att vara i det i skrivandet när det går bra. Annars också, iofs. Men när det är jobbigt är det inte lika kul 😉
    Ja, trist, men en del av det. Jag plockade fram alla mina refuseringar, de som kom med brev på fint brevpapper fram till 2010 någon gång, och lät henne kolla på dem och känna sig mindre ensam. Bara att kämpa på 😀
    Precis! Mycket suspekta samtal blir det!

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Vad fint av dig att visa dina refuseringar 🙂
    Exakt: Bara att kämpa på. Aldrig ge upp (fast ibland får man bryta ihop).

    Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Jag sparar refuseringarna på hög och då och då tittar jag igenom dem och är glad att jag inte måste börja om med det hela, haha.
    Självklart får man bryta ihop ibland, jag tycker att det ingår 😉

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Precis, bryta ihop och komma igen är våra ledord 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Bara hittepå skriver:

  Alltid härligt med flow! 🙂 Hoppas det håller i sig och att du får möjlighet att utnyttja det så mycket så möjligt.

  Sedan låter det ju väldigt peppande med så mycket uppmuntran och tydlig återkoppling, alltså dels att du fick svar med eftertryck (visar ju att din historia engagerar), dels att alla verkar ha tyckt likadant. Entydiga svar är ju så mycket enklare att ta ställning till än mjäkiga nja och kanske. Höll du med om deras åsikter efter diskussionen?

  Gillad av 1 person

  • Bara hittepå skriver:

   Min hjärna valde för övrigt att göra om din rubrik till julversionen: “Nu så är det flow igen, jultomten (=författaren??) myser…”

   Gilla

  • Eva skriver:

   Tack, än håller det i sig.
   Jag har inte tänkt så, huruvida min historia engagerar eller inte, men kanske, nu när du säger det. Annars finns ju faktiskt ingen anledning att säga ja eller nej med sådan emfas.
   Jag har inte bestämt mig om var Berit ska befinna sig rent geografiskt när berättelsen börjar. De vill ha henne där jag hade henne från början och det lutar mot det. Men i dag har jag jobbat med en alternativ inledning bara för att se.

   P.S. Jag tyckte själv att rubriken löd ”Nu är det jul, igen” när jag hade lagt ut den 🙂

   Gilla

 4. Flow är bäst. Håller tummarna för att det håller i sig fortfarande. Så roligt med kursen som verkar ge så mycket. Det kan jag sakna lite när jag skriver själv och har erfarenhet med mig av att ha fått feedback på olika sätt tidigare. Och visst kan det bli roliga diskussioner då. 😊

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Flow är bäst 🙂
   Ja, det är jätteroligt med kursen. Den har på många sätt berikat min vardag. Men nu börjar jag se slutet på Berit-storyn och funderar på att hoppa av nästa termin för att skriva klart – innan jag tar tag i något nytt.

   Gillad av 1 person

 5. Pia Widlund skriver:

  Bra med engagerade kollegor, det får man kraft av. Ja, sitter någon och tjuvlyssnar på våra diskussioner kan det höjas ett å annat ögonbryn!!! Haha

  Gillad av 1 person

 6. Annika skriver:

  Härligt med flow! Så härligt att jag blir glad av att läsa om ditt 🙂
  Och härligt med uppmuntran från din kurs. Höll du föresten med dem i deras rungande NEJ?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s