Tre roliga projekt

Jag har tre projekt på gång den här vintern och våren. Samtliga är för mig roliga och viktiga och det känns också som om de kompletterar varandra och gör helheten större än delarna var för sig.

KULTURGREJEN. Eftersom jag inte går någon skrivarkurs och behöver annan input har jag bestämt mig för att göra en grej varje vecka i februari, mars och april som berikar mig och mitt skrivande. Jag vet sedan tidigare att en utställning där konstnären varit ovanligt djärv kan räcka för att jag går hem till datorn och är en smula djärvare. Ja, den här kulturgrejen behöver jag. Jag vet vad jag ska göra i morgon bitti och kommande torsdag morgon men sedan … har jag ingen aning. Det gör det extra spännande. Vad ska jag hitta på?

TRÄNINGSMÅLET. Detta projekt avslutas i juni. Om jag inte är ute och cyklar så kommer det att bli jättekul. Och mycket nervöst.

GÖRA MANUSET VÄRT ATT TRYCKAS. En exakt plan går inte att göra eftersom allt inte hänger på mig. Vad jag vet är att jag ska träffa testläsare Emma i början av mars, då vi går igenom andra halvan av manuset, och att jag i slutet av mars skickar det vidare till en lektör. Tips om denna lektör och författare fick jag av Sören Bondeson så det bådar gott.

För övrigt var det en fantastisk förmiddag framför teven. Guld till Hanna Öberg. Silver till Charlotte Kalla. OS ger mig mycket. Idrottarna är som aspirerande författare som inte ger upp. Drömmen om en medalj – eller att bli antagen – gör att de kämpar år efter år.

 

Detta inlägg publicerades i mitt skrivande. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Tre roliga projekt

 1. Låter som roliga projekt och någonting att se fram emot! Lycka till!

  Gillad av 1 person

 2. Bara hittepå skriver:

  Kulturgrejen! Så bra idé! Hoppas att du kommer iväg på många intressanta saker och att du får mycket inspiration.

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Tack. Inspirerad av bland annat dig (med din spännande läsa böcker-lista) vill jag ha en sorts utmaning som passar mig. Så här i början blir det fler författarfrukostar men ska hitta annat också.

   Gilla

 3. Pia Widlund skriver:

  Ja, visst är det så, sport och författande går hand i hand. Att sätta mål, kämpa vidare trots att det går trögt, utvecklas och söka kunskap och inspiration. Och dina 3 projekt låter jättespännande, speciellt det första!

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Har du läst Vad jag pratar om när jag pratar om löpning? Haruki Murakami pratar om löpning och hur han blev författare. Bra kombo.
   Känner mig peppad av det första projektet, ska verkligen gå in för detta.

   Gilla

 4. Projekt och mål som låter både roliga och möjliga att göra. Själv ser jag framemot tre författarsamtal (luncher) en per månad med start nu i mars. 😊

  Gillad av 1 person

 5. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Kultur och träning, berikande och prestationshöjande.
  Kul att du snart får respons på manuset, att tänka tryckfärdig kvalitet tror jag är rätt väg framåt, även om man planerar att skicka till förlag lönar det sig att tänka som en egenutgivare och – om förlagen säger nej – är manuset så gott som redo att ges ut själv om så önskas. Win-win 🙂

  Gillad av 1 person

  • Eva skriver:

   Plan B är inte färdigtänkt men det lutar åt egenutgivning 2019 i så fall. Men först några vändor till förlagen. Så, precis som du säger, allt jag gör nu har jag nytta av sedan 🙂

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Vad spännande! Oavsett hur det blir och vad det blir så kommer det att bli bra i slutänden. Det lönar sig alltid att ha en plan 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Förr när jag jobbade var jag en ordning- och redamänniska och märker nu när jag försökt vara lite mer lös att jag mår bra av planer. 🙂

    Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Jag gillar planer, lustfyllda, glädjerika och inspirerande planer. 😊
    Rutiner är också bra att ha, fast jag i stort sett gör det jag vill sett över dagen så har jag fasta tider eftersom jag mår bättre av det. Är också en ordning- och redamänniska 🙂

    Gillad av 1 person

   • Eva skriver:

    Låter så härligt när du skriver om lustfyllda planer … Jo, jag börjar göra upp fler och fler. På det sättet får man ju vara glad en gång i alla fall (om det senare visar sig att planen inte höll) 🙂
    Om någon som såg mitt förra kontorsrum eller ser mitt hem och läste mitt förra svar om att jag en ordning- och redamänniska kanske inte håller med. Till det yttre kan det vara rörigt. Men mentalt har jag alltid hållit på deadlines och prickat av listor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s